Borgmesteren: Det er rettidig omhu at forlænge restriktionerne

13. januar 2021 Samfund

Onsdag aften blev restriktionerne forlænget frem til foreløbig den 7. februar.

Det betyder, at det kun er dagligvarebutikker og apoteker, der er åbne. Skolebørn skal undervises online og vi må ikke mødes med flere end fire andre i det offentlige rum.

Pandemien er på tilbagetog i Danmark og onsdag blev den tendens bekræftet af en faldende positivprocent, som siger noget om, hvor mange af de testede, der er positive.

“Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der undrer sig over restriktionerne fortsætter, når nu smitterykket faktisk falder”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at forlængelsen alligevel ikke kommer bag på ham.

“Det gør den ikke, fordi det handler om at bremse spredningen af den britiske mutation. Myndighederne er bange for, at sygehusene ikke kan følge med, hvis den spredes i rasende fart. Derfor ser jeg forlængelsen af restriktionerne som en slags rettidig omhu”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...