Borgmesteren sagde velkommen til 35 nye danske statsborgere

13. april 2021 Samfund

Tirsdag fik Sønderborg hele 35 nye dansske statsborgere og det skete i forbindelse med grundlovscermonien i Byrådssalen på Rådhuset.

“Det er en festdag og den er værd at markere – og det er jo en stor dag for de mennesker, der nu bliver danske”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Han mener, det er helt rigtigt, at cermonien finder sted i Sønderborg.

“Det er jo her, de bor og vil blive boende, så det er dejligt at kunne byde dem velkommen i vores fællesskab”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de 35 personer, som nu er danske statsborgere, var Yassine Bougoffa, som kommer fra Tunesien.

“Det betyder alt at blive dansk statsborger – og noget som virkeligt glæder mig, det er, at når jeg skal på rejser med min hustru og vores børn, så skal jeg stå i kø med dem, når vi skal tjekkes ind”, siger Yassine Bougoffa til SønderborgNYT. Hans hustru er halvt tysk og halv dansk.

Han fortæller videre, at han bor i Ulkebøl og at han på sjette år arbejder i hjemmeplejen.

Cermoni i små bidder

Artiklen fortsætter under annoncen

De 35 nye danskere kunne ikke møde på Rådhuset på samme tid på grund af restriktionerne. De ankom ganske få ad gangen og kom så ind til borgmesteren, som var i Byrådssalen, hvor han bød dem velkommen og underskrifterne blev skrevet.

Sidste år blev den første lokale grundlovscermoni holdt i Café Alsion, hvor der – helt i sønderjysk ånd – var dækket op med kaffe og kagebord.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...