Borgmesteren siger tak til alle de frivillige

9. april 2020 Samfund

De seneste uger med nedlukning af store dele af samfundet har for de fleste borgere betydet væsentlige ændringer i hverdagen. Vi kan ikke længere forsamles, og vi skal passe godt på de særligt udsatte, så de ikke bliver smittet. Vores adfærdsmønstre har ændret sig, og det har især givet udfordringer for nogle grupper af borgere. Men mange frivillige er trådt til og har ydet praktisk hjælp såvel som social støtte.

Indkøb, afhentning af medicin, pasning og undervisning af børn er nogle af de ting, der kan være udfordrende, når vi skal blive hjemme og holde afstand til hinanden. Ensomhed er en anden ting, hvis man bor alene og ikke kommer ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har fået mange borgere og frivillige foreninger til at tilbyde deres hjælp til indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktisk gøremål, der kan foregå uden for borgerens bopæl. Eller tilbud om online hjælp til lektierne.

Vi hjælper i stigende grad hinanden under krisen, og det betyder så uendeligt meget.

”Derfor skal der lyde en stor tak til alle jer frivillige, som hjælper andre med at få deres hverdag til at hænge sammen og giver dem opmuntring. Jeg er dybt imponeret og varm om hjertet over at opleve, hvor mange borgere der af et godt hjerte er parate til at træde til og hjælpe andre, når der opstår en situation som den, vi nu står i”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til de borgere, der savner social kontakt, er der også tilbud om at få en digital snak med en af de frivillige eller en telefonven.

Og ud over arbejdstimer har frivillige for eksempel også doneret håndsprit og gavekurv med lækkerier til nogle af plejecentrene, ligesom restauranter og forretninger i stigende grad tilbyder take-away og udkørsel af varer, så borgerne kan få gode oplevelser derhjemme.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...