Borgmesteren skriver om grænselukningen til erhvervsministeren

5. maj 2020 REGIONALT

Borgmester Erik Lauritzens brev til erhvervsministeren: 

Jeg har den 4. maj holdt møde med de store virksomheder Danfoss og Linak samt repræsentanter fra industriens og byggeriets organisationer i Sønderborg Kommune. På mødet drøftede vi status i erhvervslivet på baggrund af Covid-19-krisen og i den forbindelse også de udfordringer, som virksomhederne i Sønderborg Kommune oplever.

På mødet nævnte flere af overstående repræsentanter grænselukningen – i forbindelse med Covid-19 – som et opmærksomhedspunkt. Trafikken over grænsen er af afgørende betydning for virksomhederne i Sønderjylland, både i forhold til at sikre den nødvendige arbejdskraft og den nødvendige vareleverance til virksomhederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne oplever allerede nu ustabilitet i transporten over grænsen, og der er derfor fortsat behov for den fleksibilitet, der på nuværende tidspunkt gør sig gældende for grænselukningen.

I forlængelse af overstående vil jeg gerne på Sønderborg Kommunes vegne anerkende nødvendigheden af grænselukningen i et sundhedsmæssigt perspektiv. Det er været et vigtigt skridt i forhold til at inddæmme smittespredningen i Danmark.

Samtidig har det været meget positivt, at der i forbindelse med grænselukningen er sikret de nødvendige vilkår for transport af varer over grænsen samt ikke mindst muligheden for fastholdelse af arbejdskraft til både private og offentlige virksomheder i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil gerne på baggrund af mødet i dag appellere til, at den nuværende praksis og fleksibilitet fastholdes i den kommende periode, hvor der vil ske en gradvis genåbning af Danmark. Fortsat mulighed for bevægelighed over grænsen vil være af afgørende betydning for de sønderjyske virksomheders udgangspunkt efter Covid-19 krisen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...