Borgmesteren tager til FNs klimatopmøde i Glasgow med ProjectZero-fortællingen

29. oktober 2021 Samfund
Sønderborgs ProjectZero vises frem for verden
Sønderborgs ProjectZero vises frem for verden

Sønderborg-området skal være CO2-neutral i 2029 og med en halvering af CO2-udledningen siden 2007 er Sønderborg blandt de byer, som er længst fremme med at reducere CO2-udledningen og det skal borgmester Erik Lauritzen fortælle resten af verden, når han i næste uger tager til FN’s klimatopmøde i Glasgow – det såkaldte COP26.

Sønderborg Kommune var blandt de første der udarbejdede en klimahandlingsplan og med DK2020-klimaplanen går Sønderborg Kommune flere skridt videre med indsatser inden for bl.a. energiforsyning, boliger, person- og godstransport, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og landbrug. Blandt de største indsatser er Sønderborg Forsynings plan om at opsætte kystnære vindmøller.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har en forventning om, at der kommer konkrete resultater fra COP26, for der har i mange år været gode visioner og intentioner for et bedre klima, men der har været alt for få handlinger til at skabe en mere bæredygtig verden. Det ansvar har vi påtaget os i Sønderborg Kommune, hvor hele Sønderborg-området er gået foran i kampen for C02-reduktioner. Her er vi stolte over, at samarbejdet mellem ProjectZero og kommunen, virksomheder, institutioner, skoler og borgere har givet en CO2-reduktion på 52 procent siden 2007. Og det er netop samarbejdet mellem mange forskellige parter, der skaber de klimarigtige løsninger, og Sønderborg Kommune er derfor i dag en national og global rollemodel for bæredygtige modeller. Et sted som virksomheder, myndigheder og personer fra hele verden kommer til for at lade sig inspirere til energirigtige løsninger. Og ud over at gøre en indsats for klimaet gennem vores CO2-reduktion, har vi samtidig også skabt 900 grønne arbejdspladser i Sønderborg-området,” siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...