Borgmesteren tager tilløb til nytårskuren

15. december 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Den 3. januar holder Sønderborg Kommune nytårskur i Alsion og her vil borgmester Erik Lauritzen kunne se tilbage på 2016, som han skriver om i invitationen til nytårskuren.

Borgmesteren skriver:

Juletræet på Rådhustorvet er tændt, og over alt funkler julepynt. Julen nærmer sig, og endnu engang må jeg knibe mig selv i armen – er der virkelig allerede gået et år igen?
Der er sket mange spændende ting i hele vores kommune i 2016. Der er igen lys i vinduerne på Augustenborg Slot. NaturErhvervsstyrelsen er midtvejs i sit rykind, som med tiden vil give næsten 400 arbejdspladser på det gamle slot og betyde ekstra liv i Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Længere mod nord kan en flok ildsjæle glæde sig over, at det, der startede som en vild ide, har taget et stort spring mod virkelighed. Initiativgruppen bag Nordals Natur- og Oplevelsespark har givet stafetten videre til et driftsselskab, som skal finde investorerne til landsdelens kommende, store turistattraktion. Vi glæder os til at opleve visionen på ”sønderborgsk”:

Vi snakker ikke bare om tingene – vi gør noget ved dem, og vi gør det sammen.

I Gråsten er Æblefestivalen blevet folkeeje, og den har potentiale til at vokse sig rigtig stor. Det bliver spændende at følge det videre arbejde med Gråstenæblet som kerneværdien, løfter Den Kongelige Køkkenhave, slottet, kongefamiliens tilstedeværelse og lokal stolthed op til mere turisme og flere arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Liv ved vandet

I Sønderborg har gravemaskiner og gitre i nogen tid huseret på strandpromenaden. Men allerede nu er det første, smukt renoverede stykke genåbnet, og jeg tror, mange glæder sig til snart at indtage hele strækningen. Den gamle promenade med ny belægning er en klassisk fortælling om Sønderborg – vi skaber nyt, men glemmer ikke det gamle.

Se for eksempel hvor fint det gamle pakhus på havnen nu tager sig ud. Den gamle bygning vil i det nye år smelte sammen med nye mursten og blive et spændende multikulturhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

2016 bød på flere højdepunkter: Svenstrup blev Årets Landsby, vi åbnede Erhvervsservice som erhvervslivets dobbeltdør til kommunen, vi gav nyt liv til Kegnæs Fyr, åbnede Det Sønderjyske Hus, endnu et stykke af Gendarmstien, vi åbnede Den Grønne Plads på de unges præmisser, en cykelsti mere, Hønekilden fik sin egen, fine plads og sidst, men ikke mindst, kårede Dansk Ungdoms Fællesråd Sønderborg som det bedste sted i Danmark for unge. Sådan!

Vi står nu på tærsklen til 2017. Det bliver et fantastisk spændende år. En perlerække af kulturaktiviteter kommer til byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den største af dem alle bliver spejderlejren, som i juli vil forvandle Kær til liv, fællesskab og naturoplevelser for 40.000
spejdere.

Senere på året kan vi glæde os til, at Multikulturhuset står klar til brug, og til november sender kommunalvalget os en tur i stemmeboksene.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...