Borgmesteren til beredskabet: Tak for trygheden

25. juli 2018 Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen skriver:

Vi har måske allerede glemt det. Men flere gange gennem de seneste år har vi i Sønderborg været ramt af voldsomt uvejr og problemer med høje vandstande, vand i kældre osv.

Dengang så vi, hvor vigtigt et effektivt beredskab er.

Nu er den så gal igen.

Efter flere år, hvor antallet af brande heldigvis er gået markant ned, så går der i disse uger ikke en dag uden at vores beredskab må i aktion til markbrande, høstmaskinerne, der går op i flammer eller naturbrande forårsaget af ubetænksom omgang med cigaretskod, grill eller bål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igen opdager vi, hvad det betyder, at vi har dygtige folk i vagtberedskabet, fastansatte på Sønderborg stationen og de mange frivillige i brandværnene i hele kommunen. Altid beredte og i denne tid klar til at yde en ekstra indsats til trods for det faktum, at beredskabet af flere årsager er pressede.

Vi skal alle anerkende dette arbejde og bakke op.

Som borgere ved at hjælpe med at forhindre brande – ikke mindst her i tørken – men også ved at tegne støttemedlemsskaber hos de lokale brandværn eller overveje at blive brandmand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som virksomheder ved at gøre det nemt for brandmænd at rykke ud, selvom det er i arbejdstiden. Og som byråd ved at tage de nødvendige beslutninger der sikrer et effektivt beredskab idag og i fremtiden.

Mens vi arbejder på det, vil jeg på byrådets vegne sende en stor tak til alle i beredskabet.

Vi nyder sommeren og vi stoler på jer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 112, Nordborg

Postkase sprængt

28. januar 2022 112

Torsdag var politiet en tur i Guderup, fordi en postkasse var spærbgt i stykker. “Vi traf fire unge mennesker i nærheden af den sprængte postkasse, men vi kan ikke sige, at det var en af dem, der havde gjort det, så der er ikke skrevet sigtelser i den sag”, siger John Weber fra politiet.

Læs mere...