Borgmesterens Mindeord om Prins Henrik

14. februar 2018 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Erik Lauritzens Mindeord om Hans Kongelige Højhed Prins Henrik:

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Jeg har flere gange mødt Prins Henrik, når jeg har haft æren af at modtage den kongelige familie i forbindelse med besøg i Sønderborg Kommune og ophold på Gråsten Slot. Jeg vil huske Prins Henrik som en humoristisk mand, der på sin helt egen måde formåede at balancere rollen som prinsgemal med hans store evne til at tage en uformel snak med de mange forskellige mennesker, han mødte på sin vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er jeg stolt af den opbakning som området har vist til den royale familie. Senest da regentparret i sommers fejrede deres guldbryllup på Gråsten Slot. Guldbrylluppet blev holdt under private former, men den fest med tilhørende fyrværkeri, som borgerne i Gråsten gik sammen om, er helt sikkert blevet bemærket på slottet.

En særlig oplevelse for mig, var den stolthed Prins Henrik viste da han i sommeren 2014 afslørede skulpturen ”Dronningen” i Gråsten. Skulpturen er en forstørret udgave af en skakbrik, som Prins Henrik selv har designet, og den blev opstillet i Gråsten i anledning af prinsens 80 års fødselsdag. Det var for mig en ganske særlig oplevelse at se prinsen folde sig ud som kunster – og opleve hans glæde over, at værket fik en prominent placering i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man tager rundt i kommunen, vil mange mennesker høj som lav have mødt Prins Henrik – særligt under sommerbesøgene, hvor den kongelige familie ofte tog sig tid til at møde befolkningen. Hver især vil de, der har mødt Prins Henrik have stærke minder om prinsen og hans lune gemyt. Sådan vil jeg huske Prins Henrik – som en livsglad mand, der kunne tale med alle.

Æret være Prins Henriks minde.