Børne- og Uddannelsesdirektøren sætter fokus på kvalitet i udskolingen

16. januar 2019 Uddannelse

Ved ProjectZeros nytårskur for byggebranhcen på EUC Syd tirsdag eftermiddag fortalte borgmester Erik Lauritzen om de demografiske udfordringer, der ligger i kortene for de kommende år.

“Der er for få børn og det gør, at vores folkeskoler ikke udnyttes optimalt”, sagde borgmesteren.

Hvor der tidligere var omkring 1000 børn på en årgang, så er der i dag blot det halve.

“Det giver færre børn i klasserne og fremfor at have små klasser, der er dyre i drift, så vil jeg anbefale at skære ned på antallet af klasser og bruge pengene på at styrke fagligheden”, sagde Børne- og Uddannelsesforvaltningens direktør, Carsten Lund, ved nytårskuren.

Artiklen fortsætter under annoncen

I folkeskolerne følger pengene eleverne – og er der for få elever i en skole, så er der for få penge til at undervise for.

Mødrene sender børnene i gymnasiet

Carsten Lund var inviteret med til nytårskur for at fortælle, hvad skolerne gør for at få flere unge sporet ind på håndværkerfagene.

“Vi gør mere indenfor drengepædagogikken nu. Det har jo i årevis været sådan, at folkeskolerne mest var til piger, der har det fint med at sidde stille og roligt med deres opgaver”, sagde direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det med at unge er tilbøjelige til at vælge gymnasier fremfor håndværksuddannelser skyldes, at det er mor, der bestemmer. Hendes ord og udsigten til gymnasiefester tæller meget”, sagde han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...