Børnehave-byggeri: Borgmesteren garanterede der ikke var lokalplanpligt

21. december 2018 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Erik Lorenzen, tidl. formand for Børn og Uddannelse, skriver:

Jeg kan læse i medierne, at jeg på det seneste byrådsmøde af Stefan Lydal, DF, bliver kædet sammen med utidig politisk indblanding i forhold til en beslutning om at der ikke skulle laves en lokalplan forud for opførelsen af den tyske børnehave på Vesterbakke i Broager.

Dette selv om forvaltningen har sagt , at projektet var  lokalplanspligtigt.

Lad mig slå det fast med syvtommersøm. Jeg har ikke været indkaldt til et møde med den dagsorden og derfor heller ikke deltaget i et sådant møde for at omgås gældende lovgivning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er rigtigt, at jeg på daværende tidspunkt var formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og dermed også ansvarlig for de kommunale daginstitutioner. Den tyske børnehave er et privat foretagende og dermed ikke noget, der hverken har skullet fremmes eller forhindres fra min politiske stol.

Men jeg står helt fast på, at lovgivningen  skal overholdes.

Helt frem til byrådsmødet den 3 maj 2017  var det min og Fælleslistens holdning, at der skulle laves en lokalplan for byggeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren garanterede

Aase Nyegaard og undertegnede og for den sags skyld resten af flertalsgruppen blev garanteret af borgmesteren og daværende udvalgsformand for Teknik og Miljø, at der ikke var lokalplanspligt for opførelsen af den tyske børnehave på Vesterbakke.

Vi var en del af flertalsgruppen, samarbejdspartnere, og  burde dermed også kunne stole på, at det vi blev præsenteret for, var sandheden.

Ud fra den præmis arbejdede jeg det sidste døgn op til byrådsmødet intenst på, at der med byrådsbeslutningen den 3. maj 2017, når der nu ikke var lokalplanspligt, blev tilføjet et ændringsforslag, der ville tage mest muligt hensyn til naboerne i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skulle laves en høring af selve byggeriet og støjskærmen hos nærmeste naboer og en høring af hele Vesterbakke vedrørende de trafikale forhold. Høringen skulle gennemføres og efterfølgende behandles i Teknik og Miljøudvalget og Byrådet, inden der skulle tages endelig beslutning om at give byggetilladelse. Samtidig også et politisk håndslag fra Byrådet på, at hvis der med byggeriet ville opstå trafikale problemer i området, der kunne henvises til den tyske børnehave, ville dette blive håndteret efterfølgende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tillid i et politisk samarbejde er godt, men mistillid åbenbart nødvendigt.

 

16. april 2024 Samfund, Sønderborg

OMBOLD og kommunen vil favne endnu flere udsatte borgere

16. april 2024 Samfund

Gennem et tre-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med seks millioner kroner, vil OMBOLD og DIF i samarbejde med Sønderborg Kommune overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og løb/gang, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber. Selvom fodbolden de sidste par år har givet mange socialt udsatte mennesker i […]

Læs mere...