Botilbud Bosager får orangeri og en sansehave

4. maj 2021 Samfund
Orangei og sansehave. Foto: Sønderborg Kommune
Orangei og sansehave. Foto: Sønderborg Kommune

En donation fra en pårørende til en beboer på Botilbud Bosager gør det – sammen med politisk prioritering – muligt at lave et orangeri og en sansehave, som både beboerne og brugerne af Bosager Aktivitets- og Samværstilbud får glæde af. Social- og Seniorudvalget håber, at orangeriet også vil tiltrække andre borgere og aktiviteter.

Mange af borgerne, der bor i Botilbud Bosager – eller er brugere af aktivitetstilbuddet – har ikke mulighed for at tage på en udflugt på cykel eller til fods, køre en tur i skoven eller til stranden. Nogle er kørestolsbrugere eller på andre måder mindre mobile og mange befinder sig bedst i kendte rammer tæt på deres hjem, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en meget fin gave Bosager har fået fra en taknemmelig pårørende og jeg er sikker på, at den vil give mange beboere og brugere af aktivitetscentret masser af gode timer og gode oplevelser de kommende år”, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm og tilføjer, at ophold og oplevelser i naturen netop er et af fokusområderne i socialpolitikken.

Orangeriet og sansehaven vil koste cirka tre millioner kroner. Heraf stammer 850.000 kroner fra donationen, mens det resterende beløb er overført fra udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...