Brand og Redning giver ‘redningskat’ hædersbevis og gavekort

29. januar 2021 Samfund

Fredag formiddag troppede Brand og Rednings indsatsleder Henrik Jacobsen og beredskabsinspektør Pia Hamann op hos en kat på Kegnæs.

“Katten skal have et hædersbevis – og Maxi Zoo giver den et gavekort på 1000 kroner – fordi den blev urolig, da der for tid tilbage var en mindre brand hos naboen til kattens ejer. Hvis ikke katten havde opført sig anderledes end den plejer, så kunne branden have endt med, at en dreng var blevet røgforgiftet og det, der er værre”, siger Pia Hamann.

Kattens ejer er en mindre pige, Emilia, og hendes mor fortæller, at datteren er vældig stolt af, at hendes kat opførte sig sådan, at branden blev opdaget i tide.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Efter vi havde slukket den mindre brand herude, satte vi røgalarm op i den lejlighed, hvor branden var – og i dag sætter vi alarmer op hos naboerne. Jeg synes, der skal være brandalarmer i alle hjem”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen.

Både han og Pia Hamann anbefaler brandalarmer, som har batterier, der holder i 10 år.

“Det er brugervenlige alarmer, som er lette at teste”, siger de.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Film om LGBTQ+ i Sønderborg får premiere i Kinorama

8. februar 2023 Kultur

En ny dokumentarfilm om LGBTQ+ miljøet i Sønderborg får nu premiere i byens biograf, Kinorama, tirsdag den 21. februar klokken 18.00. Filmen hedder Forenet i Mangfoldighed, og du har kun den ene chance for at se filmen i biografmørket og møde instruktøren. Der er nemlig tale om en særlig forestilling. I filmen går instruktør og […]

Læs mere...