Brand & Redning: Vandet giver stadig problemer

27. december 2015 112

De store mængder vand der er faldet i Syd- og Sønderjylland siden natten til den 26. december volder stadig vandproblemer i store dele af Sønderborg Kommune. Det er fortsat i sommerhusområderne ved Skovmose, ved Katrinelund og omkring Vester Sottrup, at borgerne har været hårdest ramt, og hvor der er mest at se til for Sønderborg Brand & Redning. Men også i Sønderborg, Gråsten og store dele af Sydals, er der stadig mange borgere, der efter juleferien er kommet hjem til en kedelig overraskelse med vand i huset, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er heldigvis holdt op med at regne nu, men vi har fortsat alt disponibelt mandskab på arbejde, ligesom vi får hjælp fra kollegaerne på Sjælland, hvor der i øjeblikket er mandskab fra Frederikssund, Lyngby, Frederiksborg og Egedal Kommune nede og hjælpe til”, siger Anders Nielsen Holm, der er beredskabsinspektør ved Sønderborg Brand & Redning.

Blandt de hårdest ramte

Selvom det ikke regner længere, så er problemet nu, at vandet flere steder løber fra markerne og ud på vejene og ud

Artiklen fortsætter under annoncen

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Nielsen.

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

på private matrikler. En del fortove i Sønderborg og Gråsten er spærret af, indtil vandet er væk, og Vej & Park i Sønderborg Kommune holder øje med, hvordan vejret udvikler sig. I øjeblikket mangler der ikke ledige hænder til at løse opgaverne – udfordringen for Sønderborg Brand & Redning er, at skaffe tilstrækkelig med pumpekapacitet til at få vandet væk.

For Sønderborg Kommune er en af de kommuner i landet, der har været hårdest ramt af regnvejret, og selvom Sønderborg Brand & Redning fortsætter indtil man har fået fjernet vandmaserne, så er borgerne nød til at væbne sig med tålmodighed, hvis uheldet har været ude, og man for eksempel har fået vand i kælderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er ved at være godt med, men vi er desværre nød til at fortælle borgerne, at de må væbne sig med tålmodighed, når de ringer til os. Hvis der er tale om noget akut, så skal man ringe 112, men ellers kan vi kun sige, at vi gør alt hvad vi kan, og forsøger at nå ud til folk hurtigst muligt”, siger Anders Nielsen Holm.

Beredskabsinspektøren tilføjer, at hvis der er sket tingskade på folks ejendom eller man er så hårdt ramt, at der kan blive behov for genhusning, så skal man kontakte eget forsikringsselskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seneste tal fra DMI viser, at der i dele af Sønderjylland er faldet over 50 millimeter regn. Heldigvis tyder alt på, at det holder tørt i de kommende dage, og Sønderborg Brand & Redning håber derfor på, at man snart har fået vandmasserne helt under kontrol.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...