Branddammene skal renses

15. august 2018 Sundeved

Rundt om i Sønderborg Kommunes byer og landsbyer ligger 37 branddamme som små åndehuller for både dyr og mennesker og vidner om en lokal historie. Men mange steder trænger branddammene til at blive renset. Nu sætter kommunen en proces i gang, hvor dammene over en årrække vil få en prioriteret indsats.

Flere damme er ejet af kommunen, men ønsket er at lade landsbylaugene spille en aktiv rolle i forhold til den fremtidige vedligeholdelse, ligesom Vej og Park fortsat vil bruge nyttejobbere til at hjælpe med beskæring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af kommunens i alt 37 damme trænger dog til en grundig oprensning af bundslam.

”Vi har i forvejen et fantastisk godt samarbejde med flere landbylaug, og der bliver gjort et stort frivilligt arbejde rundt omkring. Jobcenterets nytterjobbere gør også en stor forskel ved at beskære, rydde kanter og fiske skidt op. Men en grundig oprensning, som den, der flere steder er tiltrængt, er svær at lave udelukkende på frivillig basis. Det kræver maskinkraft, og der vil ofte være ekstra udgifter for at fjerne eventuelt forurenet slam. Det vil vi bestræbe os på at finde økonomi til i de kommende budgetforhandlinger”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard i en pressemeddelelse

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk