Brasserie 1761 – både gæster og ansatte er glade for stedet

16. maj 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Rigtigt mange sønderborgensere sætter pris på at besøge Brasserie 1761 ved Rytterstatuen og en af tjenerne og en tjenerelev fortæller, at de også er rigtig glade for stedet. Gæsterne nyder den gode mad og den gode service og de ansatte sætter stor pris på, at det er en rigtig god arbejdsplads.

“Jeg er lige begyndt som tjenerelev, men har taget en del af min uddannelse på Fakkelgaarden”, siger Cecilie Kolbeck til SønderborgNYT. Hun kan godt li’, at alle i Brasserie 1761s personalestab er lige, at der ikke er hieraki.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som elev har jeg fået alt det ansvar, jeg kan drømme om og der kommer for eksempel vin- og kaffeeksperter på besøg og lærer fra sig”, siger hun.

Cecilie Kolbeck fortæller også, at hun går op i at gi’ gæsterne en god oplevelse.

“Nogle er til lidt sjov og hyggesnak, andre er ikke – så når man er tjener, så skal man fornemme, hvad det er, som gæsterne sætter pris på”.

Tjener Lasse Larsen blev udlært i sommeren sidste år og det var på et sted med mange selskaber.

“Efter jeg fik mit svendebrev, havde jeg nogle afløservagter her på Brasserie 1761 og det førte til, at Claus Elholm, som ejer stedet, tilbød mig en fast stilling”, siger Lasse Larsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at have brugt meget af sin læretid på at servere for selskaber, så synes Lasse Larsen, at det er skønt at være i en a la Carte-restaurant, altså et sted hvor folk kommer parvis eller i små grupper.

“Jeg trives rigtigt godt og synes, at alle os, der arbejder her, har det rigtigt godt sammen. Når vi lukker efter en travl aften, sætter vi os sammen og snakker om, hvad der gjorde aftenen god og hvad vi kan gøre bedre”, siger Lasse Larsen og tilføjer, at det er også dejligt at være tjener i en restaurant, hvor kokkene laver god mad.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når maden er god, så er gæsterne glade og det gør arbejdsdagene skønnere”, siger han.

Cecilie Kolbeck bliver hele tiden klædt på med en masse viden om mad, vine, kaffe, gæstepsykologi samt anden teori og det er Lasse Larsen, som sikrer, at hun lærer alt det, som hun skal kunne.

“Det er jeg rigtig glad for, fordi det at være tjener jo er meget mere end bare at bære tallekener til og fra bordene”, siger hun.

28. april 2024 Kultur, Sønderborg

Igen en helt fantastisk velspillet folkBALTICA-koncert

28. april 2024 Kultur

Lørdag aften blev der spillet masser af folkmusik ved folkBALTICAs udsolgte åbningskoncert i Alsion og flere af tilskuerne nævnte, at de unge musikere på scenen gjorde det helt fantastisk – ikke mindst de unge kvinder, som trådte frem og sang. Albin Paulus, Årets huskunstner, fik også vist, hvor godt han mestrede sine usædvanlige instrumenter. Inden […]

Læs mere...