Brev til regeringen – Udviklingsråd Sønderjylland vil have en plan for turismen

8. april 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Udviklingsråd Sønderjylland har sendt et åbent brev til ministrene Jeppe Kofod, Nick Hækkerup, Magnus Heunicke og Simon Kollerup i håb om, at turisterne snart får lov til at besøge Sønderjylland:

Vi er på vej mod sommeren, og højsæsonen for turisterhvervene i Danmark begynder dermed at nærme sig.

Hvert år kommer turister fra Tyskland, Holland, Norge, Sverige og flere andre lande til Danmark, hvoraf særligt de to førstnævnte lande har stor betydning for de sønderjyske turisterhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turistforbruget i Sønderjylland tegner sig for over 4,6 milliarder kroner om året.

Det bidrager med 800 millioner kroner årligt i detailhandlen og skaber over 5.800 arbejdspladser i Sønderjylland.

Dermed udgør turisterhvervene 5,4 procent af områdets samlede antal årsværk, hvilket er højere end  landsgennemsnittet.

Corona-pandemien blev i 2020 et dyrt bekendtskab for dem i Sønderjylland, som har deres indtægtskilde  fra turismen, herunder også endagsturisme.

Derfor er det vores forhåbning, at vi med den større viden om pandemien og udrulningen af vaccinerne, kan få et nærmest normaliseret Danmark denne sommer, som Statsminister Mette Frederiksen udtalte den 11. marts i år, og at det også gælder for turisterhvervene.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at vi ikke igen skal miste en stor del af de 2.400.000 udenlandske turistovernatninger der er i  Sønderjylland årligt, appellerer vi til, at der findes en løsning for de turister der ønsker at holde ferie i Danmark og at rammerne meldes ud snarest muligt.

Det skal naturligvis ske på en sundhedsfaglig forsvarlig måde.

Det er ikke nogens interesse, heller ikke vores, at turisterhvervene bliver en katalysator for øget smitte.

En mulighed kunne være gensidig anerkendelse af de danske og tyske Coronapas, krav om negativ test 24 timer inden indrejse i Danmark eller andre lignende tiltag, der sammen med dokumentation for ferieophold i Danmark, kan sikre en sundhedsmæssig forsvarlig adgang til Danmark som feriedestination.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover kan der skaleres op på den testkapacitet som de sønderjyske kommuner og Region Syddanmark allerede har etableret i og tæt ved sommerhusområderne samt syd for grænsen.

Vi står til rådighed for dialog og et konstruktivt samarbejde om gode løsninger for de danske turismeerhverv.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...