Brev til regeringen – Udviklingsråd Sønderjylland vil have en plan for turismen

8. april 2021 Erhverv

Udviklingsråd Sønderjylland har sendt et åbent brev til ministrene Jeppe Kofod, Nick Hækkerup, Magnus Heunicke og Simon Kollerup i håb om, at turisterne snart får lov til at besøge Sønderjylland:

Vi er på vej mod sommeren, og højsæsonen for turisterhvervene i Danmark begynder dermed at nærme sig.

Hvert år kommer turister fra Tyskland, Holland, Norge, Sverige og flere andre lande til Danmark, hvoraf særligt de to førstnævnte lande har stor betydning for de sønderjyske turisterhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turistforbruget i Sønderjylland tegner sig for over 4,6 milliarder kroner om året.

Det bidrager med 800 millioner kroner årligt i detailhandlen og skaber over 5.800 arbejdspladser i Sønderjylland.

Dermed udgør turisterhvervene 5,4 procent af områdets samlede antal årsværk, hvilket er højere end  landsgennemsnittet.

Corona-pandemien blev i 2020 et dyrt bekendtskab for dem i Sønderjylland, som har deres indtægtskilde  fra turismen, herunder også endagsturisme.

Derfor er det vores forhåbning, at vi med den større viden om pandemien og udrulningen af vaccinerne, kan få et nærmest normaliseret Danmark denne sommer, som Statsminister Mette Frederiksen udtalte den 11. marts i år, og at det også gælder for turisterhvervene.

For at vi ikke igen skal miste en stor del af de 2.400.000 udenlandske turistovernatninger der er i  Sønderjylland årligt, appellerer vi til, at der findes en løsning for de turister der ønsker at holde ferie i Danmark og at rammerne meldes ud snarest muligt.

Det skal naturligvis ske på en sundhedsfaglig forsvarlig måde.

Det er ikke nogens interesse, heller ikke vores, at turisterhvervene bliver en katalysator for øget smitte.

En mulighed kunne være gensidig anerkendelse af de danske og tyske Coronapas, krav om negativ test 24 timer inden indrejse i Danmark eller andre lignende tiltag, der sammen med dokumentation for ferieophold i Danmark, kan sikre en sundhedsmæssig forsvarlig adgang til Danmark som feriedestination.

Derudover kan der skaleres op på den testkapacitet som de sønderjyske kommuner og Region Syddanmark allerede har etableret i og tæt ved sommerhusområderne samt syd for grænsen.

Vi står til rådighed for dialog og et konstruktivt samarbejde om gode løsninger for de danske turismeerhverv.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...