Broager-borger får ret i Ankestyrelsen

25. august 2020 Broager

Det er en ommer – træf en ny afgørelse!

Så klar er beskeden fra Ankestyrelsen til Sønderborg Kommune i en sag om aktindsigt, hvor en borger på Broagerland er nægtet adgang til viden om, hvordan kommunen har ageret i hans sag om en udstykning af Nejsvej 18 i Broager.

”Ankestyrelsen beder Sønderborg Kommune om at genoptage sagens behandling og træffe en ny afgørelse om aktindsigt”, skriver Ankestyrelsen den 11 august i et brev til kommunen, som broager dk har fået kendskab til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne gang er det Ole Hansen, Illerstrandvej, som kommunen ikke giver en retfærdig og fair behandling – i en sag om at få tilladelse til at udstykke Nejsvej 18 i Broager.

Ankestyrelsens gennemgang af sagsforløbet afdækker også, at indsigelser sendt til politikere afvises som modtaget af kommunen!

Den 11. maj oplyser kommunen også, at man ville undersøge påstanden fra Ole Hansen om, at der var sendt 26 indsigelser. “Vi vender tilbage med et svar på dette snarest muligt”, lyder beskeden.

Artiklen fortsætter under annoncen

En mail til politikerne er ikke en mail til kommunen!!

Godt to måneder senere, den 17. juli kom svaret, noterer Ankestyrelsen. ”Kommunen har ikke modtaget disse indsigelser”, lød beskeden fra Sønderborg Kommune.

Denne besked står i skærende kontrast til, hvad formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, sagde til citat på broager.dk den 1. februar. Da lød det sådan om udstykningsplanen:

”Der er jo også lokalt en kæmpe-modstand mod udstykningen, siger Aase Nyegaard og henviser til, at 26 lodsejere på Brombjerg, Nejsbjerg og Drosselvænget har sendt en indsigelse mod bebyggelsen til alle medlemmer af udvalget med den begrundelse, at ansøgningen om udstykningen ligger indenfor en landskabskile, hvor der ikke må bygges”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med andre ord hævder kommunen overfor tilsynsmyndigheden Ankestyrelsen, at borger-indsigelser sendt til alle politikere i Teknik og Miljøudvalget ikke er modtaget af kommunen!

Begrundelsen for afslaget om indsigt i formøder lyder sådan: Der udarbejdes ikke referater fra formøderne, så derfor har vi ikke de ønskede dokumenter.

Afslaget på referat fra Strategisk Jordforsyning begrundes sådan: Der er truffet en administrativ beslutning om ikke at meddele aktindsigt i dokumenterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs meget mere på Broager.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...