Broager: En fejl der ikke er lavet lokalplan inden børnehavebyggeri begyndte

15. juni 2018 Politik

Dengang det tidligere byråd skulle behandle en ansøgning om at bygge en børnehave på Vesterbakke i Broager var der prostester fra beboere i området – og jeg bad om, der blev lavet en lokalplan, siger byrådsmedlem Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Et politisk flertal med Socialdemokratiet, Konservative, Fælleslisten og Enhedslisten samt Slesvigsk Parti blev i det tidligere byråd enige om at det ikke var nødvendigt med en lokalplan for at bygge en børnehave på trods af, at det er helt normalt, når man vil et byggeri af den karakter i et eksisterende boligkvarter, som er udlagt til boligområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde, at beboere på Vesterbakke klagede deres nød til Planklagenævnet, som netop har givet dem medhold.

Planklagenævnet skriver i sin afgørelse den 14. juni, at de ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen.

Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Sønderborg Kommune har ment, at opførelse af en børnehave på Vesterbakke i Broager ikke er lokalplanpligtig i henhold til planlovens.

“Desværre har klagen ikke opsættende virkning, så håndværkerne bygger videre, mens der laves en lokalplan over området. Jeg vil mene at afgørelsen betyder at anlægsarbejdet må indstilles pr. omgående og først kan genoptages når der er udfærdiget en lokalplan – om 9 til 12 måneder”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...