Broager: Fredag får Aage Mikkelsen sin dusør overrakt af A. P. Hansen

24. august 2016 Sundeved

En novembernat i 2004 blev ringriderstatuen stjålet fra Torvet i Broager. Den var lavet af kunstneren Marco Evaristti. Broager Ringriderforening og Broagerlands Kunstfond udlovede en dusør på 10.000 kr. til finderen af skulpturen, men den dukkede aldring op igen.

Få år senere blev der lavet en kopi, der nu står på Torvet i Broager, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

I 2015 dukkede den originale skulptur så op i Sandbjerg Sø. Det var pedel Aage Mikkelsen og kolleger, der var ved at pumpe vand ud af Sandbjerg Sø på grund af højvande. Pludselig fik de øje på noget, der stak op  – det var Marco Evaristtis ringriderskulptur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og nu skal Aage Mikkelsen have sin dusør. I hvert fald den halvdel, som Sønderborg Kommunes Kunstfond mener at have ansvaret for.

Kunstfonden giver 4.000 kr. og murermester Ole Hansen fra Broager supplerer med 1.000 kr.

A.P. Hansen, formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond overrækker fredag kl. 10 de 5.000 kr. til Aage Mikkelsen på Torvet i Broager, hvor den oprindelige skulptur stod.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...