Broager: Fredet skov må slet ikke være der

7. oktober 2019 Broager

Menighedsrådet i Broager har et problem og beder nu borgerne om hjælp til at få afklaret fremtiden for menighedsrådets lille skov ved Brovej.

For i den lille skov mellem Brovej og Mindehøjen er det ikke alt, der er som det skal være, skriver Broager dk

Der burde slet ikke være skov på stedet. Området er nemlig fredet og i fredningsteksten står der, at området slet ikke må beplantes.

Der har været beplantning siden ’60erne.

I ’90erne blev skoven registreret som fredskov og må derfor ikke bare fældes. Det er noget rod, når skoven ikke må være der og skoven må ikke fældes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvad gør vi nu?

Menighedsrådet vil gerne have lovliggjort forholdene, og derfor indbyder vi til møde for borgerne i Broager, oplyser menighedsrådet. På mødet lyttes der til argumenter til skovens beståen, før Menighedsrådet træffer sin beslutning.

Skal skoven fældes eller skal vi søge om dispensation til at skoven bevares?

Kom og giv din mening til kende på et møde i Sognegården i Broager onsdag den 6. november kl. 19.00 til 20.30.

Menighedsrådet giver en kop kaffe, hvis du kommer og deler din holdning til skoven – hvad enten du bruger skoven til at gå tur eller løbe, går med hunden, savner indsigten til kirken fra Brovej eller blot har en holdning til sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Menighedsrådet håber at se dig til mødet onsdag den 6. november 2019, skriver rådet i en pressemeddelelse til broager.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...