Broager Sparekasse ansætter ny it-udvikler som har en autist-diagnose

14. december 2020 Erhverv

Broager Sparekasse har ansat 26-årige Morten Hejn Lorentzen som it-udvikler. Ansættelsen sker i forlængelse af en succesfuld praktikperiode, der startede i august. Med i bagagen har Morten Hein Lorentsen en tre-årig it-uddannelse fra AspIT Sønderjylland og en autismediagnose.

En fremtid i erhvervslivet er nu en realitet

Siden august har Morten Hein Lorentsen udviklet og programmeret sparekassens intranet med stor succes.

”Han er en dygtig udvikler og medarbejder, så derfor har vi indgået et fortsat samarbejde med ham i kraft af en ansættelse. Morten Hein Lorentsen får løst nogle opgaver, som ellers hurtigt ville komme bagerst i opgave-køen. Det har stor værdi for os”, siger underdirektør Morten Vestergaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv fortæller Morten Hejn Lorentzen, at det har været fedt at starte i sparekassen, og at han er glad for at være blevet ansat, så han kan fortsætte med det, han brænder allermest for. Nemlig it-udvikling.

Også Mortens praktik- og jobvejleder, Henrik Stephansen, glæder sig over ansættelsen:

”Morten Hein Lorentsen er, som mange andre med autisme, bevidst om, at diagnosen ikke gør det nemmere at få en tilværelse med fast job. Ansættelsen er derfor en kæmpe milepæl for ham og nu er han fyldt med gå-på-mod – og ser sig selv som værdiskabende for samfundet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparekasse med plads til diversitet

Broager Sparekasses har en lang tradition for at hjælpe unge mennesker ud på arbejdsmarkedet via praktikordninger, men det er første gang, de har haft et samarbejde med AspIT Sønderjylland.

”It-afdelingen hos Broager Sparekasse er et godt match, fordi der er opbakning til diversitet og dermed rum til en medarbejder som Morten med autisme. Samarbejdet har været professionelt og generelt en succes”, fortæller Henrik Stephansen, og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sparekassens medarbejdere udstråler passion, motivation og arbejdsglæde, hvilket smitter af på andre. Det er et rart sted at være for såvel autister som for andre medarbejdere”.

Broager Sparekasse håber, at ansættelsen inspirerer andre virksomheder til at lave et lignende samarbejde med AspIT Sønderjylland og en eller flere af deres dygtige it-elever.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...