Broager Sparekasse får gode råd af EASV-studerende

22. november 2016 Uddannelse

Broager Sparekasse har gjort brug af studerende fra Finansøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi SydVest, der har rådgivet sparekassen om tiltrækning og fastholdelse af unge kunder.

Broager Sparekasse er solidt forankret i den sønderjyske muld, og det er væsentligt for sparekassens identitet netop at være lokalt forankret. Det betyder dog at sparekassen har svært ved at fastholde deres unge kunder, fordi de ofte fraflytter området for at tage en videregående uddannelse, og som følge heraf vælger et større landsdækkende pengeinstitut.

Artiklen fortsætter under annoncen

40 studerende fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg har derfor undersøgt hvordan Broager Sparekasse kan blive bedre til at fastholde og tiltrække kunder i alderen 13-30 år, og efterfølgende fremlagt deres analyser for medarbejdere fra Sparekassen.

Videochat er fremtiden

Jesper Smaling er en af de studerende, der har undersøgt de unges præferencer, og fortæller om sin gruppes resultater:

“Personlige relationer vægter meget højt blandt de unge kunder, når de skal vælge bank. Derfor skal Broager Sparekasse blive bedre til at udnytte moderne medier, og indføre videochat med de kunder, der ikke længere bor i lokalområdet. Det vil opretholde en personlig kontakt, selvom man ikke lige kan cykle ned i banken. Og så er det vigtigt, at banken ikke kun ringer, når de har overtræk, de må gerne skabe en positiv dialog om kundernes behov og fremtidsudsigter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig peger Jesper og hans gruppes undersøgelse på, at fordi den unge generation er vant til hurtig respons online, vil de have rådgivning, når de har brug for det, og ikke flere dage senere. Det betyder at Broager Sparekasse skal kunne give et hurtigt svar, hvis kunden har brug for et lån.

Samarbejde skaber værdi

Hos Broager Sparekasse er de glade for samarbejdet med de studerende på Erhvervsakademi SydVest. Det siger Simon W. Kristiansen, der er projektansvarlig i Broager Sparekasse:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har fået en masse gode inputs fra de studerende, som vi vil tage med hjem og arbejde videre på. Det er dejligt med et par friske øjne på vores udfordringer, og jeg har indtryk af, at de studerende er meget glade for at få en case fra det erhvervsliv, de snart skal ud og være en del af”.

Finansøkonomuddannelsen startede i Sønderborg i august 2015, og de første Finansøkonomer dimitterer i sommeren 2017.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...