Broager Sparekasse indfører negativ rente for erhvervskunder

18. november 2019 Erhverv

Fra den 1. december skal Broager Sparekasses erhvervskunder betale for at have penge stående på virksomhedskontoen og dermed melder den lokale sparekasse sig i rækken af pengeinstitutter, der indfører rentebetaling, hvis der står plus på kontoen.

“Den negative rente, som banker og sparekasser betaler for at have penge i Nationalbanken, kom allerede i 2012 og vi mente, at den ville være forbigående, så vi ventede. Men der er ikke noget, der tyder på, at den er forbigående, så vi gør, som andre pengeinstitutter har gjort en tid og  sender regningen videre til vores erhvervskunder”, siger Lars Christensen, direktør i Broager Sparekasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at der er forståelse blandt erhvervskunderne:

“Langt de fleste siger, at det jo måtte komme før eller siden”.

Sparekassedirektøren fortæller også, der indtil videre ikke er nogle af erhvervskunderne, der har sagt, de vil forlade Broager Sparekasse.

“Langt de fleste pengeinstitutter tager jo betaling for at opbevare erhvervskundernes penge, så et skifte vil blot betyde flere udgifter”, siger Lars Christensen til SønderborgNYT.

Privatkunderne slipper

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som det ser ud lige nu, så vil vi ikke tage betaling for at have privatpersoners penge stående”, siger Lars Christensen.

I en orienteringsskrivelse til erhvervskunderne foreslår sparekassen alternative muligheder, hvis man vil slippe for at betale for at have penge stående på kontoen. Blandt andet ved at investere pengene, hvor der både er mulighed for at slippe for at betale negativ rente og mulighed for at få et afkast.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Sport, Sønderborg

Fluens Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering

29. november 2021 Sport

Det blev Fluens 26-årige profil, Simon Bak, der lørdag vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til PDC’s Q-School. Sejren indebærer blandt andet, at Simon Bak får dækket tilmeldingsgebyret til Q-School, hvilket svarer til godt og vel 3.350 danske kroner. Igen et bevis på at han hører hjemme i toppen af Dansk Dart. Simon Bak var, ligesom […]

Læs mere...