Broager Sparekasse leverer bedste resultat nogensinde

3. marts 2020 Erhverv

Regnskabet for 2019 viser et resultat på 29,9 millioner kroner i overskud før skat mod et resultat på 22,7 millioner for 2018.

”Resultatet er det bedste nogensinde i sparekassens snart 175 årige lange historie. Det er vi meget tilfredse med og stolte af”, siger Broager Sparekasses direktør Lars Christensen i en pressemeddelelse.

Det flotte resultat skyldes blandt andet, at sparekassen har haft stigende nettorente- og gebyrindtægter på baggrund af konverteringsbølgen igennem året. Det store rentefald på realkreditlån har givet boligejere mulighed for at omprioritere deres lån, hvilket mange kunder har benyttet sig af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparekassens kapitalsituation er også meget tilfredsstillende. Kapitalprocenten er steget fra 17, 7 til 20,9. Det betyder, at sparekassen er godt polstret til at modstå kommende krav og økonomiske udsving.

Det lave renteniveau betyder, at sparekassen i december 2019 indførte negativ rente for erhvervskunder.

”Vi har endnu ikke taget endelig stilling til om negativ rente også skal gælde for vores private kunder, siger Lars Christensen.

Succesfuld åbning af ny filial i Vojens

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2019 slog sparekassen dørene op til en ny filial i Vojens i Rådhuscentret. Åbningen var meget succesfuld, og Lars Christensen glæder sig over, at de lokale i Vojens har taget rigtig godt imod sparekassen:

”Åbningen i Vojens har betydet, at flere nye kunder er kommet til. Vi er rigtig glade for at have etableret et solidt fodfæste fra start og glæder os til at engagere os endnu mere i et sønderjysk lokalsamfund”.

Året har generelt budt på kundetilgang i alle sparekassens filialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparekassen har i alt fået 487 nye kunder i 2019.

175 års jubilæum i år

I 2020 fejrer vi 100-året for Genforeningen, men allerede 75 år før blev Broager Sparekasse stiftet. Det fejrer sparekassen selvfølgelig også med kunderne. Den positive udvikling gennem årene skyldes i særdeleshed sparekassens garanter – nye som gamle – der har været med til at hæve garantkapitalen.

”Vores garanter skal have glæde af vores gode resultat for 2019 og fejringen af de 175 år. Derfor indstiller bestyrelsen til, at renten på garantbeviserne stiger fra 3,5  procent til 5 procent, siger Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forventninger til 2020

Lars Christensen har mere moderate forventninger fremadrettet:

”Vi kigger ind i en periode med fortsat lavt renteniveau, og det har betydning for sparekassens indtjeningsevne. Derfor forventer vi heller ikke, at regnskabet for 2020 vil resultere i mere end 15-18 millioner før skat.”

Det høje resultat i 2019 skyldes blandt andet et salg af sparekassens aktier i Sparinvest til Nykredit. Indtjeningen er en engangsindtjening, som ikke kommer igen i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom åbningen af den nye filial i Vojens har været en succes, og der er kommet flere nye kunder til, så tager det tid at løbe en ny filial i gang. Derfor forventer Lars Christensen heller ikke, at Vojens bidrager positivt til bundlinjen før 2023.

2020 bliver et år, der kommer til at bære præg af sparekassens 175 års jubilæum.  Lars Christensen og de øvrige medarbejdere i Broager Sparekasse glæder sig til at fejre jubilæet med garanter, kunder og samarbejdspartnere.

Se uddrag af årsrapporten HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...