Broager Sparekasse tilbyder billige ZERObillån

11. marts 2014 Erhverv

Broager Sparekasse og ProjectZero har i samarbejde udviklet et nyt billån – ZERObillån. Lånet gør det muligt at finansiere en ny eller brugt energirigtig bil til en rente på kun 3,95 %. broager sparekasse 1

I Sønderborg-området er der 32.772 personbiler. De er ikke alle lige energirigtige, for sønderborgernes samlede bilpark har en gennemsnitsalder på 9,3 år. Derfor har ProjectZero og Broager Sparekasse taget initiativ til at udvikle et helt nyt billån, der gør det både nemt og billigt at udskifte den gamle benzinsluger med en mere miljørigtig model.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye billån har fået navnet ZERObillån og er blandt Danmarks absolut billigste med en rente på bare 3,95 %. Lånet kan bruges til at finansiere køb af såvel nye som brugte biler. Eneste krav er, at bilen som minimum har energimærke A.

ZERObillån er blandt de mange gode initiativer, der skal resultere i, at Sønderborg kommune i 2029 bliver CO2-neutral. Siden ProjectZeros start i 2007 er CO2-udslippet allerede blevet reduceret med 22 %, og i 2020 skal tallet være helt oppe på 50 %. Som et led i denne indsats er det derfor helt naturligt også at fokusere på privatbilismen. I Broager Sparekasse, der står bag ZERObillånet, er der da heller ikke nogen tvivl om, at det nye billån er den rigtige vej at gå.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er rigtig glade for, at ZERObillån nu er en realitet, og at vi og vores kunder på den måde kan være med til at bakke op om vores fælles klimaambition. Allerede for nogle år siden lancerede vi i Broager Sparekasse ZEROboliglån, der gør det muligt at energirenovere boligen til en lav rente. Lånet har fra starten været en succes, og vi kan ganske enkelt se, at det gør en konkret forskel. Jeg er overbevist om, at det samme kommer til at gælde for ZERObillån, siger underdirektør i Broager Sparekasse, Morten Vestergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonomi og miljø følges ad

Både Broager Sparekasse og ProjectZero håber, at det nye lån vil få mange sønderborgere til at vælge en mere energirigtig bil næste gang, der skal handles ny bil.

– Der er utrolig mange spændende muligheder på bilmarkedet, og med lånet skelner vi ikke til, om bilen er brugt eller ny, om det er diesel eller benzin eller måske en hybrid eller elbil. Den skal bare ligge i den rigtige energiklasse. Så ZERObillån er et godt skridt på vejen til at gøre Sønderborg CO2-neutralt, fordi det giver alle bilejere mulighed for at tænke ligeligt på økonomien og miljøet, når de vælger bil, slutter Morten Vestergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...