Broager Sparekasse: Tilfredstillende halvårs-resultat

31. august 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Broager Sparekasses bestyrelse har netop godkendt halvårsregnskabet for 2021, som viser et tilfredsstillende resultat.

Resultatet før skat lyder på 8,9 millioner kroner mod 2,0 millioner i 2020.

Der er pres på rentemarginalen i hele branchen, men det til trods, er det lykkedes sparekassen at øge de samlede renteindtægter og gebyrindtægter, skriver Broager Sparekasse i en pressemeddelelse.

“Vi har en god basisindtjening med stigende indtægter og faldende udgifter. Og det er nødvendigt, når vi skal ruste og sikre os mod udsving i fremtiden”, lyder det fra en tilfreds sparekassedirektør, Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De stigende indtægter skyldes bl.a. indførelsen af negativ rente på indestående over 100.000 kroner og de faldende udgifter stammer fra personale- og administrationsomkostninger. Flere opgaver, som tidligere har været langsommelige og manuelle bliver nemmere og nemmere at løse med digitale værktøjer, som vinder mere og mere frem.

“Det er ikke alene vores arbejdsgange, der bliver hurtigere og mere digitale – vores kunder er også med på den rejse. Vi er allesammen ved at vænne os til at bruge de selvbetjeningsløsninger vi har. Det er gået op for mange her under corona, at det slet ikke er nødvendigt at komme fysisk ind i banken så ofte, som de har gjort tidligere”, fortæller Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparekassen har ikke været økonomisk hårdt ramt af corona, men er forberedt på, at det ikke er slut endnu og situationen pludselig kan tage en drejning. Der afsættes yderligere 3 millioner som buffer og for at være på forkant ved eventuelle kriser.

Der har i løbet af første halvår været en pæn indlånsstigning for både privat og erhverv. Samtidig er kunders investerede formue også stærkt stigende.

“Udlånsstigningen og stigning i investerede formue er faktorer som indikerer, at det går den rigtige vej. Det er også med til at sikre, at vi fortsat kan drive en lokal sparekasse med en pæn bundlinje” lyder det fra Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De i årsrapporten for 2020 udmeldte forventninger til resultatet for 2021 på 14 – 18 millioner kroner før skat, forhøjes til mellem kr. 18 – 22 millioner før skat. Dette er dog under forudsætning af, at markedet, herunder rentemarkedet, ikke ændrer sig væsentligt.

 

 

20. maj 2024 112, Sønderborg

Brandbiler på Dybbølgade

20. maj 2024 112

Mandag eftermiddag kørte et par brandbiler fra Station Sønderborg til Dybbølgade og det samme gjorde indsatsleder Jeppe Jørgensen. “Der var ingen brand. Det var en røgalarm i en lejlighed, som var gået i gang. Det fik naboen til at ringe”, siger Jeppe Jørgensen til SønderborgNYT. “Det er rigtigt fint naboen reagerede og hellere gøre det […]

Læs mere...