Broagerland er i finalen i Årets Landsby 2021

2. juli 2021 Broager

Broagerland er i finalen og har chancen for at blive Årets Landsby og i ansøgningen repræsenterer Broagerland ikke én landsby, men flere mindre småsamfund, der samles i fem landsbylaug. Broagerland har blandt andet brugt coronapandemien til at videreudvikle deres stilleområde – komplet med stilleruter, fordybelsesbænke, vandposter hos private osv. Derudover har de taget de første skridt mod opførelsen af nye bo- og arbejdsfællesskaber, som bliver lejemål for både erhverv og private og ejes i fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Komiteen faldt pladask for Broagerlands nytænkende sammensætning, som de både kalder stærk og vejen frem. Desuden lagde komitéen vægt på områdets mange fælles funktioner og forsøget på at styrke nye livsstile – båret frem af viljen til at samarbejde om en ny erhvervsdrivende fond, skriver Landdistrikternes Fællesråd.

Den sidste ansøgning tikkede ind 10 minutter i deadline til konkurrencen, der i år uddeler prisen under temaet ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev de tre landsbyer Stjær i Skanderborg Kommune, Skovsgård i Jammerbugt Kommune og landsbyklyngen Broagerland i Sønderborg Kommune, der overbeviste dommerkomiteen med forskellige bud på, hvordan udvikling, bæredygtighed og fællesskab kan gå hånd i hånd.

Komiteen tager på besøg hos landsbyerne i august og udvælger umiddelbart derefter vinderen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49