Broagerland Rideklub: En dejlig lørdag med dressurstævne og Nordea-penge

22. maj 2021 Kultur

Lørdag var en rigtig god dag i Broagerland Rideklub, hvor der var dressurridestævne og penge på programmet.

“Vi er så heldige, at DIFs foreningspulje støtter os med 30.000 kroner og i dag har vi besøg af Birthe Scmidt, som kommer med 20.000 kroner fra Nordeafonden”, sagde rideklubbens formand, Lisa Nielsen til de ryttere, der først havde set en medaljeoverrækkelse og nu skulle se, der kom penge til klubklassen.

“Det er med glæde, vi giver Jer 20.000 kroner og vi giver dem, fordi der er rigtigt mane frivillige, som gør en stor indsats i klubben”, sagde Birthe Schmidt og gav pengene til klubbens formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lisa Nielsen har været formand i Broagerland Rideklub i tæt på ti år – og efter næste generalforsamling er der en ny på posten.

“Igennem de ti år, hvor jeg har været formand, der har jeg også været en del af sponsorarbejdet og har været med til at få trukket omkring tre millioner kroner til klubben. Senest har vi brugt penge på at lave en rigtigt godt og handicapvenligt klublokale og nu skal vi have gjort noget ved de materialer, der er på vores springbane. Det kommer til at koste cirka 60.000 kroner og de 50.000 af dem er hjemme”, siger Lisa Nielsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broagerland Rideklub tilbyder også ridning til 70 handicappede hver uge og i den første tid var det kun i ridehallen, men siden er det blvet til ture i naturen og på klubbens sansesti.

“Handicapridning er fysioterapi til hest og det gavner blandt andre sclerosepatienter og patienter, der har fået nedsat funktionsevnen på grund af blodprop”, fortæller Lisa Nielsen. Rytterne nyder godt af hestens varme og skal følge dens rytme og bevægelser – det er god træning. På sansestien er der bakker og andre udfordringer, som stiller ekstra krav til rytterne”, forklarer formanden og fortæller, at ridning for handicappede kører fint og nu skal der fokus på klubbens medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu har vi igen mulighed for at lave stævner, arrangementer og meget andet, så det vil vi bruge vores kræfter på”, siger formanden.

Her kan du SE BILLEDER FRA BROAGERLAND RIDEKLUB .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...