Brødr. Ewers går sammen med et af Europas største fjerkræslagterier

6. maj 2022 Erhverv
Clara Luise Lutter, Plukon, Henning Wiesmann, Plukon, Hans Jørgensen, Brødr. Ewers og Rainer Dullweber, Plukon
Clara Luise Lutter, Plukon, Henning Wiesmann, Plukon, Hans Jørgensen, Brødr. Ewers og Rainer Dullweber, Plukon

Danmarks største familieejede korn-og foderstofforretning, Brødr. Ewers A/S, har indgået en aftale med det store tyske slagteri Plukon Agri Deutschland GmbH, som sikrer danske kyllingeproducenter afsætning på det store europæiske marked for kyllingekød.

”Det er første gang i Danmark, at der er lavet en aftale hen over grænsen, som med udgangspunkt i jord-til-bord princippet omfatter både leverancer af kyllingefoder og slagtning af kyllinger. Begge virksomheder investerer i samarbejdet og ser det som langvarigt”, fortæller markedschef Hans Jørgensen, Brødr. Ewers i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Plukon Food Group er det næststørste privatejede fjerkræslagteri i Europa. Selskabet er bredt funderet på alle områder og produktion byder på en bred vifte af alle former for slagtefjerkræ: Almindeligt voksende kyllinger, langsomt voksende, frilands, økologiske osv.

Selskabet har en stor forædlingsdivision og er derved meget tæt på slutbrugerne samtidig med, at der afsættes produkter på hele det store europæiske marked for kyllingekød.

Interessen i Danmark for at levere til det tyske marked er stor. I Danmark leveres kyllinger typisk ved en vægt på mellem 2100 og 2200 gram, mens kyllingerne leveret til det tyske slagteri skal veje op til 2950 gram. Det giver mulighed for at større fleksibilitet i produktionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har hos Brødr. Ewers A/S en lang erfaring med at servicere kyllingeproducenter, som leverer kyllinger til udlandet. Vi ser store muligheder for, at den danske kyllingeproducent kan opnå gode resultater på bundlinjen ved at være en del af denne værdikæde, og vi fortsætter selvfølgelig med at levere kvalitets-specialfoder til producenter, som leverer kyllinger til andre slagterier”, siger Hans Jørgensen.

Med aftalen repræsenterer Brødr. Ewers A/S det tyske slagteriselskab i Danmark:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skaber kontakten og laver kontrakten med producenten på vegne af slagteriet. Vores produktion af foder er en del af den frivillige salmonella-plan, og vi kan afdække råvarerne prismæssigt på kundernes vegne, hvilket er meget aktuelt lige nu. Dertil kommerat producenten får adgang til et meget større marked end det danske”, siger Hans Jørgensen.

”Brødr. Ewers har i det seneste halvandet år arbejdet på at finde en samarbejdspartner, som har den rigtige indgangsvinkel til produktion af fjerkrækød i fremtiden. Det er nu lykkedes, og det er vi glade for og ser som et stort potentiale”, tilføjer Hans Jørgensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...