Brug af mundbind på kommunale adresser

28. oktober 2020 COVID-19

Der er ikke krav om brug af mundbind/visir på f.eks. Jobcenteret, i Borgerservice og Erhvervsservice samt øvrige offentligt, tilgængelige områder i Sønderborg Kommunes administration, når de nye krav om mundbind træder i kraft i morgen,  torsdag.

Kravet gælder i stedet på blandt andet sundheds-, ældre- og socialområdet samt idræts- og foreningsfaciliteter.

Hvornår skal du bære mundbind i de kommunale institutioner og på de kommunale adresser?

Det spørgsmål er blevet meget relevant efter regeringens udmelding om skærpede krav til brug af mundbind/visir, skriver Sønderborg Kommune.

Som udgangspunkt gælder det, at kravet om mundbind/visir ikke er generelt for lokaler, som offentligheden har adgang til.

Det betyder, at der ikke vil være krav om anvendelse af mundbind på eksempelvis Jobcenteret, i Borgerservice og Erhvervsservice samt øvrige offentligt, tilgængelige områder i Sønderborg Kommunes administration.

Det er desuden ikke et krav fra myndighedernes side, at forældre skal bære mundbind ved dagtilbud og skoler, men det anbefales fortsat at begrænse forældres tilstedeværelse i institution eller skole.

Retningslinjer om mundbind

De skærpede krav om brug af mundbind/visir gælder på følgende områder:

sundheds- og ældreområdet, samt visse dele af socialområdet

idræts- og foreningsfaciliteter

i detailhandlen

kultur- og kirkeinstitutioner

uddannelsesinstitutioner

Kravet gælder lokaler, som offentligheden har adgang til, inden for de ovenfor nævnte områder.

Kravet gælder både ansatte og patienter, besøgende, kunder mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

De konkrete deltaljer ift. anvendelsesområde er ved at blive fastlagt i forbindelse med udarbejdelsen af bekendtgørelsen, som træder i kraft torsdag den 29. oktober 2020.

Der vil være undtagelser til kravet om mundbind svarende til de undtagelser, der er på transportområdet og serveringssteder.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...