Brug Corona-kroge og slip før at røre bakteriefyldte dørhåndtag

13. juni 2020 Samfund

På trods af, samfundet langsomt er ved at genåbne, så skal vi stadig har den yderste respekt for COVID-19 og potentiel smittespredning. I den forbindelse har studerende på SDU Sønderborg 3D-printet en corona-krog, så du ikke behøver at komme i direkte kontakt med dørhåndtag.

Bakterier og virus hæfter sig på dørhåndtag i langt højere grad end du lige har lyst til at tænke på – specielt i disse dage, hvor den globale COVID-19-pandemi raser. Det hjælper at afspritte dine hænder eller – endnu bedre – at vaske dem ofte i sæbe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den bedste løsning er imidlertid slet ikke at røre ved et dørhåndtag. Studerende ved SDU Sønderborg har 3D-printet en elegant løsning, som fungerer som en forlængelse af din finger og på den måde skaber en barriere imellem dig og en overflade, der ellers ville udgøre en potentiel smittefare. ”corona-krogen” kan bruges til at trykke på en elevatorknap, flytte stole, bære indkøbsposer eller åbne døre.

”Hele ideen kom fra studerende, der ønskede at hjælpe universitetet. Jeg skal i den sammenhæng understrege, at der er tale om studerende, som er ansat ved SDU – ellers var de forment adgang på campus. De har selv designet krogene under min supervision. Og nu er Olgierd Nowakowski, som er ved at tage sin bachelor i mekatronik, som har hjulpet med at printe dem”, fortæller ingeniør Andrei-Alexandru Popa, som er ved at skrive en ph.d. i Additive Manufacturing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stolt vejleder
Andrei-Alexandru Popa er leder af Mads Clausen Instituttets FabLab, som for to år siden blev bevilliget 295.000 kroner fra Rambøll Fonden.

”De penge betød, at vi kunne indkøbe et dusin 3D-printere, hvilket har betydet, at vore studerende ikke er begrænset til at arbejde med prototyper i forbindelse med workshops eller projekter, men kan gøre det selv, lige når de har tid og lyst. Og det er netop det, vi ser et glimrende eksempel på i det her tilfælde, siger Andrei-Alexandru Popa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er stolt over, at de unge studerende er innovative og udviser handlekraft.

”Det er jo fantastisk, når studerende selv tager initiativ og bygger deres egne ting og fører ideer ud i den virkelige verden. Det er jo bare et bevis på, at hvis ingeniører ser et problem, så løser de det. Faktisk elsker de problemer så meget, at de nogle gange skaber dem selv”, siger Andrei-Alexandru Popa.

Alle kan få en corona-krog

Andrei-Alexandru Popa fortæller videre, at alle interesserede har mulighed for at hente en corona-krog, hvis blot de først retter henvendelse til ham på andrei@mci.sdu.dk. Der ligger allerede en masse klar, men hvis efterspørgslen skulle vise sig at være stor, så kan Mads Clausen Instituttets FabLab producere op mod 300 i døgnet. Og så er det endda muligt at skræddersyede modeller, hvis man f.eks. har en ekstra tung dør eller et dørhåndtag, som kræver et specielt design.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere har de studerende udviklet små anordninger, der gør dig i stand til at åbne døre med albuen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 COVID-19, Sønderborg

Stadig fald i antallet af Corona-smittede

28. november 2021 COVID-19

Dagens tal fra Statens Serum Institutut viser, at der nu er 306 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona og det er et lille fald på 24 siden lørdag. Den seneste uge har 14.304 lokale taget en pcr-test og 2,13 procent af dem fik et ‘positivt’ resultat. Mandag genindføres brugen af mundbind flere […]

Læs mere...