Brug Mors Dag på at hjælpe SOS Børnebyerne med indsamling

7. april 2016 Sundeved

På Mors Dag – altså den 8. maj – samler SOS Børnebyernes frivillige i Sønderborg Kommune ind for at give forældreløse og udsatte børn, der ikke har nogen til at tage sig af dem, et nyt og kærligt hjem. Men der er brug for flere indsamlere, skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/04/download-1.png” alt=”download” width=”226″ height=”223″ />

“For at sige det rent ud, så mangler vi virkelig tilmelding fra frivillige, som vil tage tørnen et par timer til glæde for børnene”, siger Astrid Jensen fra Broager og ser tilbage på sidste års indsamling med glæde.

“En del frivillige meldte sig heldigvis, bl.a. to livsglade unge piger fra Padborg, som samlede ind på en rute, de selv havde valgt. Og jeg må indrømme, at jeg ville sove mere roligt, hvis rigtig mange vil reagere på omtalen og melde sig allerede nu. Det er så vigtigt, at vi gør noget for børn, der har det svært”, siger Astrid Jensen, som er formand for gruppen af frivillige i SOS Børnebyerne i Sønderborg kommune.

Formanden kan kontaktes på tlf. 25361047.

Hjælp til verdens mest udsatte børn

Sidste år ramte jordskælvet i Nepal lige inden SOS Børnebyernes landsindsamling. SOS Børnebyerne valgte at give halvdelen af det indsamlede beløb til den akutte hjælp for børn i Nepal. De penge har blandt andet sikret, at 39 børn, der mistede deres familie i jordskælvet, har fået nyt, permanent hjem i Nepals børnebyer. Dertil har 2.000 børn fået psykosocial hjælp og et trygt sted at være i SOS Børnebyernes børnevenlige områder, der blev oprettet efter imagesjordskælvet.

I børnebyerne får børnene ikke kun et nyt hjem med en kærlig mor – de får også en kvalitetsuddannelse og en chance for at skabe sig en fremtid i landet, hvor de bor.

“Vi har store forhåbninger for indsamlingen i år, for i hele Syddanmark var det kun Vejle og Esbjerg der overgik indsamlingsresultatet i Sønderborg sidste år”, siger Astrid Jensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk