Brugsforeningens butikker fik nye Zero-diplomer

10. oktober 2019 Samfund

Brugsforeningen for Als og Sundeved samlede torsdag en lang række af butikscehefer i Kvickly i Borgen, hvor der skulle deles Zero-Butik-diplomer ud.

Butikker kan kvalificere sig til forskellige diplomer alt efter hvor meget de reducerer energiforbuget.

“Det giver virkeligt god mening at gøre noget ved energiforbruget”, siger Brugsforeningen for Als og Sundeveds direktør, Lars G. Andersen til SønderborgNYT.

“I 2014 brugte vi samlet 5,5 millioner kroner på el, vand og varme. I år kommer vi til at bruge to millioner kroner mindre. Hertil kommer, at to butikker er blevet større og vi skal også dække energiforbruget i vores distributionscenter i Ragebøl, som er indregnet i besparelsen”, siger Lars G. Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi er glade for al den inspiration, vi har fået fra ProjectZero”.

Bruger brugsforeningen som rollemodel

Hos ProjectZero glæder man sig også over den klimaindsats, som Brugsforeningen for Als og Sundeved har leveret og stadig leverer.

“Brugsforeningens butikker er gode historier, som vi bruger, når vi taler med andre butikker – og vi har brug for de gode historier”, siger Jens Christian Moltke-Leth fra ProjectZero.

“I brugsforeningen har flere af butikkerne løftet sig på skalaen, så de nu har fået et endnu bedre diplom”, siger ProjectZeros medarbejder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er vidt og bredt kendt for klimaindsatsen.

“Og den gode historie fortælles af blandt andre Brugsforeningen for Als og Sundeved, når de bliver kontaktet af de landsdækkende medier og det er jo en dejlig måde at være kendt på”, siger Jens Christian Moltke-Leth.

Du kan læse mere om Zero-Butik HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk