Brune turistskilte skal vise vej til Den Kongelige Køkkenhave

8. december 2020 Politik

Siden åbningen i juli har 25.000 besøgt Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten. Haven er et tilløbsstykke og mens den er gået i vinterhi frem til påsken 2021, skal indsatsen styrkes for at synliggøre Sønderborgs nye kultur- og turistattraktion ved at opsætte turistoplysningstavler, mener Slesvigsk Parti.

Formålet med køkkenhaven var at genskabe og forny dronning Ingrids gamle køkkenhave og åbne det ellers lukkede gartneri for offentligheden og skabe en turistattraktion. Det lykkedes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti forslår nu, at Sønderborg Kommune kaster sig ind i kampen om at få endnu et brunt turistskilt ved motorvejen – denne gang om den Den Kongelige Køkkenhave og Gråsten Slot.

”Vi er lige som Gråsten Forum opmærksom på, at turistskilte langs Sønderborgmotorvejen er det helt rigtige for at vise turisterne vej til vores unikke seværdighed og gøre opmærksom på, at der venter kulturoplevelser og turistattraktioner lige i nærheden”, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt, der også er formand for udvalgets for Kultur, idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg skal skilte med sine oplevelser og reklamere for vores turistattraktioner for at indfri potentialet for vækst i de lokale virksomheder”, siger gruppeformanden i en pressemeddelelse.

Konkret foreslår Kleinschmidt, at placere de brune turistskilte fra Sønderborgmotorvejen ved afkørsel 14 og 13. Det vil være Sønderborgs fjerde turistskilt på motorvejen.

Brune turistoplysningstavler henviser til Sønderborg Slot, Dybbøl Banke og siden 2018 også til Cathrinesminde Teglværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme behandler sagen på det første udvalgsmøde i 2021.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...