Bruno Clausen vil ha’ støtte til sygehuspendlere der bruger færgen

9. januar 2018 REGIONALT

Der er flere sønderborgensere, der tager turen over Lillebæltsbroen, når de skal til gentagne kemobehandlinger på sygehuset i Odense.

“Det er en lang køretur og jeg vil meget gerne have, at Region Syddanmark giver mulighed for, at patienterne bruger Als-Fyn-færgen”, siger Bruno Clausen, der er medlem af Ældrerådet og også frontfigur i Alsisk Parti.

“Der er adskillige, der får det skidt af kemobehandling og så er det ikke rart at køre den lange vej over broerne, så Region Syddanmark bør åbne for, at patienterne får et tilskud til færgebilletten”, siger Bruno Clausen

Artiklen fortsætter under annoncen

Bruno Clausen har været i kontakt med regionen, der fortæller, at man betaler den laveste kilometertakst til patienter, når de kører til og fra sygehusbehandling.

“Der gives ikke et tilskud til færgebilletten, selvom patienterne skånes for køkørslen omkring Trekantområdet. Det vil jeg have, at regionspolitikerne åbner mulighed for”, siger Bruno Clausen til SønderborgNYT.

Venstres regionsrådsmedlem Tage Petersen har talt med Bruno Clausen og vil se på mulighederne for at give patienter støtte til færgebilletter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I første omgang har jeg bedt regionens embedsmænd fortælle, hvordan reglerne for støtte er”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk