Budgettet for renoveringen af Dybbøl-Skolen holder

23. maj 2022 Erhverv

Der opleves i disse tider generelt store prisstigninger på alt fra for eksempel benzin til mad og byggematerialer, hvorfor Sønderborg Kommune er meget tilfreds med, at renoveringen af Dybbøl-Skolen holder budgettet på 84,6 millioner kroner.

En tiltrængt, gennemgribende renovering af Dybbøl-Skolen går snart i gang. Det er resultatet af den licitation Sønderborg Kommune har holdt for renoveringen af Dybbøl-Skolen. Det skete med en vis nervøsitet grundet de stigende priser på byggematerialer, energipriser med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er primært gul og rød blok, der skal renoveres, og renoveringen gennemføres med én længe ad gangen i blokkene, så undervisningen kan tilrettelægges uden store gener fra renoveringsarbejdet.

”Det er rigtig godt at renovering opdeles i etaper over tre år, så eleverne kan blive på skolen og flytte internt rundt i takt med renoveringen og dermed sikre nærvær og tryghed. Jeg er overbevist om, at renoveringen vil give et gevaldigt løft for elever, og lærere, for den vil sikre et godt læringsmiljø på skolen. Renoveringen vil forbedre indeklimaet for både elever og lærere samtidig med, at skolen fremstår indbydende og tidssvarende”, siger formanden for Børne-og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge planen renoveres skolens vinduer, lofter, gulve og tage – og der gennemføres flere energiforbedrende tiltag.

”Vi er meget tilfredse med, at budgettet kan overholdes, så vi kan få gennemført den meget nødvendige renovering på Dybbøl-Skolen. Derudover er der i renoveringen af skolen også et fokus på, at der skal laves energioptimeringer, så skolen bliver mere grøn og energivenlig. Det vil ske, og skolen vil fremover få et lavere energiforbrug, siger formanden for Teknik-, By- og Boligudvalget, Kirsten Bachmann. Renoveringen giver samlet en årlig CO2-besparelse på cirka 6 tons.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune modtog i alt 22 tilbud fordelt på seks forskellige entrepriser, hvor tilbuddene fra entreprenørerne lå forholdsvis tæt. Samlet tilbudssum var på ca. 59 millioner kroner plus moms. Ud over den sum skal der også medregnes udgifter til diverse bygherreleverancer med videre i det samlede budget på 84,6 millioner kroner.

Renoveringen på Dybbøl-Skolen vil vare indtil 2024.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...