Buskørslen sendes i udbud

30. oktober 2015 Sundeved

Byrådet har netop godkendt principperne for bustrafikken fra 2017, som i form af nye køreplaner udbydes i licitation busaf Sydtrafik næste år. Principperne følger de senere års tendens med, at busserne kører hyppigst der, hvor behovet er – mens andet henvises til flextur- og ruter, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I praksis indebærer principperne, at der er bustrafik på hverdage mellem kl. 6 og 19, på lørdage mellem kl. 8 og 15 og ingen busser om søndagen. Kommunens primære busrute Gråsten-Sønderborg-Nordborg (rute 223) er undtaget fra disse tider, idet den kører kl. 04.30-00.40, og er planen at intensivere til 20 minutters drift om morgenen og eftermiddagen mod 30 minutters drift i dag. Det er også meningen, at der på ruten oprettes et stoppested i det nye industriområde ved Ragebøl.

De øvrige ruter fra/til oplandet skal betjenes med fire morgenture mod Sønderborg og fire eftermiddagsture tilbage. Sydtrafik, busDisse ruter benyttes primært af elever på ungdomsuddannelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bybustrafikken intensiveres med kortere og mere direkte ruter, som betjener fx Alsion/stationen, havneområdet og Præstegårdsparken bedre, ligesom der skal sikres bedre koordinering mellem busser og togafgange/-ankomster. Der oprettes nærby-ruter til Dybbøl, Vollerup og Hørup, efter planen med timedrift. Ligeledes skal der laves et koordineringspunkt på Vestermark ved Nørrekobbel i Sønderborg, hvor man kan skifte fra bus til bybus eller omvendt, så man ikke behøver at køre helt til centrum, hvis man fx skal til Center Øst.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...