Buskørslen sendes i udbud

30. oktober 2015 Sundeved

Byrådet har netop godkendt principperne for bustrafikken fra 2017, som i form af nye køreplaner udbydes i licitation busaf Sydtrafik næste år. Principperne følger de senere års tendens med, at busserne kører hyppigst der, hvor behovet er – mens andet henvises til flextur- og ruter, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I praksis indebærer principperne, at der er bustrafik på hverdage mellem kl. 6 og 19, på lørdage mellem kl. 8 og 15 og ingen busser om søndagen. Kommunens primære busrute Gråsten-Sønderborg-Nordborg (rute 223) er undtaget fra disse tider, idet den kører kl. 04.30-00.40, og er planen at intensivere til 20 minutters drift om morgenen og eftermiddagen mod 30 minutters drift i dag. Det er også meningen, at der på ruten oprettes et stoppested i det nye industriområde ved Ragebøl.

De øvrige ruter fra/til oplandet skal betjenes med fire morgenture mod Sønderborg og fire eftermiddagsture tilbage. Sydtrafik, busDisse ruter benyttes primært af elever på ungdomsuddannelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bybustrafikken intensiveres med kortere og mere direkte ruter, som betjener fx Alsion/stationen, havneområdet og Præstegårdsparken bedre, ligesom der skal sikres bedre koordinering mellem busser og togafgange/-ankomster. Der oprettes nærby-ruter til Dybbøl, Vollerup og Hørup, efter planen med timedrift. Ligeledes skal der laves et koordineringspunkt på Vestermark ved Nørrekobbel i Sønderborg, hvor man kan skifte fra bus til bybus eller omvendt, så man ikke behøver at køre helt til centrum, hvis man fx skal til Center Øst.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...