By og Miljø: Lokalplanen for Brorsonsvej-bygningerne er stort set udmærket

11. november 2021 Samfund

For tiden arbejder Sønderborg Kommune på en bevarende lokalplan for Brorsonsvej 1 og 1A, det vil sige det tidligere misbrugscenter og den tidligere kunstskole. Meget prisværdigt vil kommunen sørge for, at de to interessante og markante bygninger fra den tyske tid beholder deres karakteristiske udseende og ikke moderniseres til ukendelighed, skriver foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune

Lokalplanen tillader, at ejeren bygger elevatortårn og altaner, men elevatortårn må kun bygges på vestfacaden, altså ind mod VUC. De nuværende vinduer skal så vidt muligt bevares. Hvis noget skal fornyes, skal det ske i træ, og eventuelle nye vinduer skal være sprossede. Der må gerne bygges nye tagkviste og tagvinduer, men det skal ske med respekt for rytmen i bygningernes facade.

Artiklen fortsætter under annoncen

’By og Miljø’ har sendt Kommunen et høringssvar til forslaget.

Foreningen er modstander af et elevatortårn på bygningen Brorsonsvej 1A og er bekymret for at nogle karakteristiske vinduer i bygningen kan blive erstattet af mere ’praktiske’. Og vi mener, at Brorsonsvej 1 kun bør have altaner på nord- og sydsiden.

Vi opfordrer desuden til, at træerne i området, også dem i Reimerparken, bliver omfattet af bevaringsplanen, og vi opfordrer til at to fældede træer i området bliver erstattet af nye.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tidligere misbrugscenter er bygget i 1878 og rummede kontorer for Kreis Sonderburg, Sønderborg Amt, og bolig for Landrat, amtmanden. Huset er bygget i nygotisk stil med høje gavle og spidsbuede vinduer.

I 1914 var der brug for mere plads til administrationen, og Brorsonsvej 1A blev bygget. Men nu var nygotikken ikke mere moderne, så det nye hus efterlignede barokken, pudsede mure, store vinduer, karnapper, veranda og en stor og markante gavlkvist.

Efter genforeningen rummede husene i årene 1920-1970 administrationen for Sønderborg Amt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...