Byens Brødhus er super til at sælge overskudsvarer i lykkeposer

30. september 2019 Erhverv

I dag sælger 22 butikker og restauranter i Sønderborg Kommune lykkeposer med overskudsvarer via Too Good To Go-appen. Ud af dem skiller Byens Brødhus sig markant ud med hele 11.026 solgte lykkeposer.

Didde Marie Finmand, som er butikschef i Byens Brødhus, er glad for at have fundet en løsning, der både kommer kunderne og klimaet til gode:

“Vi valgte at være med i Too Good To Go, fordi vi havde rigtigt meget brød i overskud ved lukketid hver dag. Nu er der en masse mennesker, der får glæde af det – i stedet for, at det bliver smidt i en container. Og det er virkelig en populær løsning. Tidligere, da poserne blev frigivet ved midnat, satte folk deres alarmer for at være sikre på at få fat i én. Nu bliver de frigivet efter lukketid, eller når behovet er der, og de bliver altid udsolgt”, fortæller Didde Marie Finmand i en pressemeddelelse.

Didde Marie Finmand mener, at hemmeligheden bag de populære lykkeposer er, at de er varierede og altid godt fyldte. Hun fortæller endvidere, at det er alle typer, der afhenter lykkeposer ved lukketid:

“Folk har mange forskellige grunde til at købe lykkeposer og kommer fra alle samfundslag. Der kommer både bankdirektører i store, dyre biler og kontanthjælpsmodtagere. Det er en god mulighed for både at gøre noget godt for miljøet og at spare penge. Og vi er bare glade for, at maden ikke går til spilde”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrund

For nylig konkluderede en klimarapport fra FN’s klimapanel, at mellem 25 og 30 procent af alle verdens fødevarer går tabt, hvilket gør madspild til et enormt miljøproblem.

Heldigvis har danskerne fået øjnene op for problemet og er i høj grad er begyndt at handle på det. Det viser en anden klimarapport fra Ipsos Danmark, som konkluderer, at hele 88% af danskerne fokuserer på at minimere deres madspild, og at 34% har hentet madspildsapps som Too Good To Go.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tendensen bemærkes også i Sønderborg Kommune, hvor borgerne og de medvirkende butikker sammen har reddet over 40.000 lykkeposer med overskudsvarer fra at gå til spilde.

Overskudsvarer kan f.eks. være varer, som er i overskud ved lukketid, som nærmer sig udløbsdatoen, som har beskadiget etiket, eller som af anden årsag ikke kan sælges. I Sønderborg Kommune kan man finde lykkeposer med bl.a. brød, frugt og grønt, buffetmad, blomster og planter. Overskudsvarerne bliver solgt til reduceret pris i den gratis Too Good To Go’-app. Butikkerne vælger selv, hvor mange lykkeposer de sætter til salg fra dag til dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Butikker der er med i ordningen:

Als Risteri, Sønderborg

Asian Wok House, Nordborg

Brøggeriet, Sønderborg

Byens Brødhus, Sønderborg

Dagli’Brugsen, Fynshav

Dagli’Brugsen, Dybbøl

Dagli’Brugsen, Nybøl

Dagli’Brugsen, Vester Sottrup

F24, Ullerup

Grønne Bakken, Broager

Funbowling, Sønderborg

LIDL, Sønderborg

Min Købmand, Sønderborg

Oyisi Sushi, Sønderborg

Plantorama, Sønderborg

Q8 Alsgade, Sønderborg

Sands ‘N’ Salads, Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Scandic, Sønderborg

SuperBrugsen, Augustenborg

SuperBrugsen, Broager

SushiMania, Sønderborg

Universe, Nordborg

Sådan gør man:

Download Too Good To Go-appen gratis i App Store eller Android Market.

Reserver en lykkepose i en af forretningerne og hent det inden for det angivne tidspunkt.

Er du erhvervsdrivende, kan du tilmelde din butik eller restaurant HER på LINKET

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk