Byer i bevægelse – en analyse af byernes vokseværk

14. april 2015 Erhverv

Analysen ”Byer i bevægelse” tegner et portræt af de 12 største danske byer og Sønderborg. For hver by beskrives pendlingsmønstre, byregionens geografiske spredning og udvikling, til- og fraflytning.

De nye tal viser for eksempel at pendlingen til Aarhus er steget med 19 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

i perioden fra 2003-2013, men at 3.700 af de nye indpendlere kommer fra kommuner, der ikke er en del af det nuværende Business Region Aarhus. Den viser også, at Roskilde både er forstad og et regionalt center. Næsten halvdelen af byens pendlere kommer fra København, og Roskilde er dermed en meget integreret del af byregionen omkring København.

Foto: Visitaarhus.

Foto: Visitaarhus.

“Land og by er hinandens forudsætninger, og det er godt at se, hvordan byernes oplande bliver større, og folk skaber dynamik og aktivitet i et større område. Vi skal dog også huske, at selvom byregionerne vokser, så dækker de kun en del af landet, og derfor skal vi også holde fokus på at brede vækstmulighederne ud til alle egne af landet, siger By, Bolig og Landdistrikternes minister Carsten Hansen.

Det er Carl Holst enig i:

“Regionerne har med de regionale vækst- og udviklingsstrategier en stor opgave i at tilgodese alle dele af landet. Byregionerne er stærke, men ikke nødvendigvis optaget af at sikre udvikling til de kommuner og byer, som ligger et stykke uden for kraftcentrene. Den opgave påtager vi os gerne i regionerne, så byregionerne bliver kraftcentre for hele Danmark”, siger regionsrådsformanden.

Analysen ”Byer i bevægelse” kan downloades her

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk