Byer i bevægelse – en analyse af byernes vokseværk

14. april 2015 Erhverv

Analysen ”Byer i bevægelse” tegner et portræt af de 12 største danske byer og Sønderborg. For hver by beskrives pendlingsmønstre, byregionens geografiske spredning og udvikling, til- og fraflytning.

De nye tal viser for eksempel at pendlingen til Aarhus er steget med 19 pct. i perioden fra 2003-2013, men at 3.700 af de nye indpendlere kommer fra kommuner, der ikke er en del af det nuværende Business Region Aarhus. Den viser også, at Roskilde både er forstad og et regionalt center. Næsten halvdelen af byens pendlere kommer fra København, og Roskilde er dermed en meget integreret del af byregionen omkring København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto: Visitaarhus.

Foto: Visitaarhus.

“Land og by er hinandens forudsætninger, og det er godt at se, hvordan byernes oplande bliver større, og folk skaber dynamik og aktivitet i et større område. Vi skal dog også huske, at selvom byregionerne vokser, så dækker de kun en del af landet, og derfor skal vi også holde fokus på at brede vækstmulighederne ud til alle egne af landet, siger By, Bolig og Landdistrikternes minister Carsten Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Carl Holst enig i:

“Regionerne har med de regionale vækst- og udviklingsstrategier en stor opgave i at tilgodese alle dele af landet. Byregionerne er stærke, men ikke nødvendigvis optaget af at sikre udvikling til de kommuner og byer, som ligger et stykke uden for kraftcentrene. Den opgave påtager vi os gerne i regionerne, så byregionerne bliver kraftcentre for hele Danmark”, siger regionsrådsformanden.

Analysen ”Byer i bevægelse” kan downloades her

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...