Byggebranchen var til Nytårskur

16. januar 2019 Erhverv

Borgmester Erik Lauritzen var den første, der fik ordet på tirsdagens Nytårskur, der var arrangeret for byggebranchens folk. Værten var EUC Syd og arrangøren var ProjectZero.

“Nytår giver ligesom muligheden på lige at se tilbage på det år, der er gået og her hæfter jeg mig især ved, at vi er kommet gennem det første år med et nyt byråd. Og det er et forandret byråd, hvor vi virkeligt arbejder godt sammen”, sagde borgmesteren og skyndte sig at nævne, at den seneste uge måske kunne have efterladt et andet indtryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I det store hele arbejder vi fint sammen og så skal vi jo lige huske, at byrådet består af forskellige partier med forskellige holdninger til nogle ting”.

Økonomien bliver presset

“I budgetterne har vi drejet på nogle knapper og det skyldes, at demografien presser økonomien. Der kommer flere ældre og så er der for få børn. Det med for få børn betyder, vores skoler ikke udnyttes optimalt”, sagde Erik Lauritzen.

Der skrues ned på drifts- og anlægsudgifter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men heldigvis er vi inde i en god periode, hvor mange private investerer, så der bliver ikke stille i byggebranchen og kommunen er begyndte at bygge Mejeriet, skolerne i Guderup og Fynshav skal renoveres og der skal bygges en børnehave i Sønderborg by”.

Ikke mange ledige

Der er ikke mange ledige, som er klar til at begynde i et job i morgen.

“Men der er en stor gruppe, som ikke er. Den arbejder vi på at gøre klar”, sagde borgmesteren.

Erhversservice i topklasse

Artiklen fortsætter under annoncen

Pernille Refshauge fra Erhversservice fortalte om kommunens arbejde på at blive mere og mere erhvervsvenlig og lagde ud med at fortælle, at virksomhederne er tilfredse med kommunens erhvervsservice og med Sønderborg Iværksætter Service.

“Vi har spurgt godt 200 virksomheder om forskellige ting og kan sige, der efterlyses flere såkaldte partnerjobs og et bredere erhvervsfelt”, sagde erhvervschef Pernille Refshauge til de 29 nytårkurdeltagere, som sad i Farverihallen.

“Vores undersøgelse viser også, at især mindre virksomheder er utilfredse med kommunens udbudsregler. Den utilfredshed ses ikke hos de større virksomheder, der er mindre afhængige af opgaver for kommunen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opgaver der kommer i udbud

Der kommer flere opgaver i udbud, som byggebranchen kan byde ind på.

Vedligeholdelse af kommunale bygninger.

Genopførelse af bygning på Ahlmann-Skolen.

Skoletoiletter.

Havnebygningen, Nørrebro.

Børnehavebyggeri, Møllegade.

Ny bygning på Ahlmann-Skolen.

RoadMap 2025

ProjectZero-direktør Peter Rathje havde også taletid til Nytårskuren og her gik han hurtigt gennem RoadMap 2015, som er de næste skridt frem til ‘Nullet’ i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Klimaudfordringerne er ikke drevet bort. Det er opdaget af langt de fleste, selv politikere har bemærket det”, sagde Peter Rathje.

Væsentligt højere temperaturer herhjemme ses ikke ligefrem som det meste skræmmende.

“Men der bliver så andre steder, hvor det ikke er godt at være – og dem, som bor der, de kommer herop “, sagde Peter Rathje, som dermed varsler risikoen for strømme af såkaldte klimaflygtninge.

Du kan læse mere om Sønderborgs RoadMap 2025 HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...