Bygningspuljen er lukket – der er kommet ansøgninger for flere end 121 millioner kroner

15. september 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Danskerne har fortsat stor interesse for tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. På åbningsdagen blev der søgt tilskud for mere end de 121 millioner kroner, der var sat af til denne runde af Bygningspuljen. Derfor har Energistyrelsen nu lukket for ansøgninger.

Bygningspuljen bidrager til boligforbedringer, der gavner klimaet og den europæiske forsyningssikkerhed og sparer energiudgifter hos boligejerne i en tid med høje energipriser.

”Danskerne har taget energispareopgaven på sig. Det vidner den store interesse for at udfase olie-og gasfyr og energiforbedre de danske hjem om. Det er glædeligt, at pengene nu kommer ud til borgerne og understøtter den grønne omstilling”, siger vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre tilskudsmuligheder

De boligejere, der ikke nåede at søge i denne runde, behøver dog ikke opgive håbet – de kan nemlig søge igen, når puljen åbner igen i 2023 i en ny opsætning.

Boligejere kan også benytte andre fordelagtige ordninger og eksempelvis undersøge, om der er fjernvarme på vej i deres område. Hvis fjernvarme ikke er en mulighed i området, og man ønsker at skifte til varmepumpe, kan man allerede nu få en på abonnement med støtte. Få råd og vejledning om mulighederne på SparEnergi.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hav tålmodighed for den videre proces

I Energistyrelsen er arbejdet med at behandle de mange ansøgninger til Bygningspuljen allerede i gang. Forventningen er, at langt de fleste ansøgere får tilskud til deres projekter.

Ansøgerne får svar hurtigst muligt, men det er en god ide at væbne sig med tålmodighed, da det kan tage op til 6 måneder i komplicerede sager.

Energistyrelsen har modtaget over 7.000 ansøgninger, og de tager tid at behandle. Det bliver gjort så hurtigt som muligt i den rækkefølge, de er modtaget. For at vi kan bruge kræfterne mest effektivt, opfordrer vi ansøgere til at minimere antallet af henvendelser.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...