Byrådet: Både Venstre og Socialdemokratiet håber på penge til mere velfærd

30. august 2021 Politik

Regeringen har mandag lagt finanslovsudspillet frem og der lægges op til en stram finanslov for at tøjle økonomien, så den ikke overopheder. Væksten i dansk økonomi ventes nemlig at ende på 3,8 procent i år, hvilket er det højeste niveau i 15 år.

Årets finanslov bliver en stram og ansvarlig finanslov, hvor vi udviser rettidig omhu. I år er opgaven at lette foden fra speederen for at sikre et langt stærkt opsving”, sagde, finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde.

Tage Petersen, som er ordfører for Venstres byrådsgruppe er ikke helt tilfreds med regeringens udspil.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På det overordnede plan er regeringens udspil ikke særligt ambitiøst. Vi hører dagligt om mangel på arbejdskraft – også i Sønderborg Kommune og derfor havde jeg gerne set nogle konkrete tiltag for at løse den kæmpemæssige udfordring”, siger Tage Petersen.

“Der lægges også op til at halvere beløbet til Bolig- jobordningen og på sigt kommer det til at ramme nogle lokale håndværkere”, siger Tage Petersen, som tilføjer:

“Lige nu er der dog fyret godt op under håndværkerne på grund af mange bygge- og renoveringsopgaver, som kommunen har lånt penge til”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tage Petersen synes også, det er et problem, der ikke kommer flere penge til velfærd.

“Der bliver jo flere og flere ældre – og vi lever længere og længere”, siger Venstres ordfører til SønderborgNYT.

De lokale socialdemokraters ordfører, Preben Storm, ser ikke det store problem i, at der pilles ved Bolig- Jobordningen.

“Hvis pengene i stedet sendes ud i kommunerne, som kan bruge dem på børn, unge og ældre, så er det fint for mig”, siger Preben Storm.

Begge gør opmærksom på, at ingen af forslagene i finanslovsudspillet er virkelighed endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu skal der forhandles og så ser vi, hvor det hele lander”, siger de.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...