Byrådet er enige om budgettet: ‘Investering i velfærd og attraktive byer’

18. september 2020 Politik

Fredag formiddag holdt Byrådet pressemøde i Dybbøl-Skolens Multihal og anledningen var, at samtlige partier sent onsdag aften skrev under på en budgetaftale, som har fået overskriften ‘Investering i velfærd og attraktive byer’.

“Jeg er glad for , at det igen er et samlet byråd, der står bag budgettet”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Han fortæller videre, at der tidligere er lavet en spareplan for de kommende år.

“Og de effektiviseringersplanerne holder vi fast i og drøfter dem løbende”, sagde borgmesteren og tilføjede:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kommer ekstra penge til en øget indsats på arbejdsmarkedsområdet, hvor der kan komme en stigning i antallet af ledige. Om de penge fra staten rækker, kan vi ikke vide”, sagde Erik Lauritzen.

“Endnu er der heller ingen, der ved, om vi er på vej til en økonomisk krise, så det med at holde fast i effektiviseringsplaner, giver mening”.

Borgmesteren, som har fået tilnavnet Børnenes borgmester, glæder sig over, at der er rigtigt meget fokus på børnene i budgettet for 2021.

“Året 2021 bliver ‘Børnenes år’ og det er vigtigt for Socialdemokratiet. Lige nu er vi på Dybbøl-Skolen, som skal renoveres for omrking 50 millioner kroner. Skoler er fagørende når folk overvejer, om de vil bo i vores kommune”, sagde Erik Lauritzen, som tilføjede, at der også er tænkt på de ældre, i budgetet for 2021. Og så er der også tænkt i udvikling af flere byer i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt andet skal der sættes gang i udviklingen af Hertugbyen”.

Du kan læse hele budgetaftalen på kommunens hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...