Byrådet fik sat flere projekter på venteliste

22. december 2022 Politik

Nedskæringer i bevillingerne til projekter, som allerede er planlagt, er desværre en sag, som vi kan frygte, ikke bliver den sidste af sin slags. Når en række anlægsbudgetter skrider i det omfang, som de gør i denne tid, så er der brug for, at vi sikrer, at der er mere luft i budgettet for ellers får budgetoverskridelserne konsekvenser, som dem vi ser nu, nemlig at en række gode anlægsprojekter stoppes eller helt annulleres, sagde Ellen Trane Nørby fra Venstre på onsdagens byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den sag, som Byrådet behandlede, sker der annullering eller stop for mindre projekter for mere end en million kroner.

“Og vi skal huske, at besparelser altid går ud over nogen. Det kan mærkes på Nordals, Augustenborg og andre steder i kommunen, hvor projekter påvirkes”, sagde Ellen Trane Nørby, som er politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe.

“Derfor er der behov for, at byrådet samlet set genbesøger de kommende anlægsbudgetter for at sikre, at de er realistiske. For det er store overskridelser, som prisstigningerne i samfundet medfører. Alene ombygningen af Dybbølskolen forventes at blive 6,3 til 13,7 millioner kroner dyrere”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels-Ole Bennedsen fra Socialdemokratiet nævner et af de projekter, som bliver sat i bero.

“Det er Æ Kleinbahn på Nordals, som jeg har kæmpet meget for. Nu kan ‘tognørderne’ pakke deres togvogne ind i plastic og stille dem på en mark i stedet for at lade turisterne opleve dem”, sagde han. Og skulle en og anden tænke, at Æ Kleinbahn jo bare kan søge nogle fonde.

“Hvis kommunen ikke bidrager, så er der heller ingen fonde, der gør”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...