Byrådet opfordres til at bruge 1,2 millioner kroner på lufthavnen

17. maj 2021 Erhverv

Sønderborg Kommune ejer 49,9 procent af ’Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S’, som fremover skal drive Sønderborg Lufthavn. Selskabet, der ejes af kommunen og Bitten & Mads Clausens Fond, venter i øjeblikket på Trafikministeriets tilladelse til at drive lufthavn, hvorefter ejerskabet af lufthavnen overgår til Forberedelsesselskabet.

Forvaltningen foreslår, at Byrådet indskyder et kapitalindskud i selskabet på 1,2 millioner kroner til reparation af lufthavnens defekte landingssystem og til køb af en ny bodyscanner. Onsdag ligger sagen i Økonomiudvalget, som skal opfordre Byrådet til at sende pengene eller til ikke at sende dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg går ud fra, at Økonomiudvalget anbefaler, at Forberedelsesselskabet får overført pengene – de er sat af i budgettet og det handler sådan set bare om, at de skal sendes”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Landingssystemet, ILS, sikrer, at lufthavnen må holde åbent, når det er mørkt og også ved lav sigtbarhed, så fly kan lande og lette som hidtil. Reparationen skønnes at koste omkring 2 millioner.

Trafikstyrelsen har udbudt en pulje, der giver 75 procent støtte til forbedring af de mindre lufthavnes security-systemer. Lufthavnen vil derfor søge om støtte til en ny bodyscanner til 1,6 millioner kroner og skal selv komme med 400.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forberedelsesselskabet får et årligt driftstilskud fra kommunen- og det må ikke bruges på indkøb og reparationer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...