Byrådet overskrider budgettet for servicevækst med 83 millioner kroner

21. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Borgmester Erik Lauritzen har ved flere gange sagt, at der er styr på pengene i Sønderborg og at der ikke bruges flere end aftalt. Og det kan betyde, at mangler der penge til et eller andet, så tages sagen op i byrådet og så aftaler politikerne at bruge flere penge.

Sønderborg Kommunes servicevækstramme er på 3,117 mia. kr. i 2016.

Jævnfør det korrigerede budget 2016 inklusiv byrådsbeslutninger fra den 5. oktober så udgør serviceudgifterne i alt 3,2 mia. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså er rammen overskredet med ca. 83 mio. kr.

Anlægsvirksomheden

 

Herudover forventes forskydninger indenfor anlægsvirksomheden på ca. 27 mio.kr. til senere anvendelse udover anlægsrullet på 95,3 mio.kr. En række af forskydningerne er medtaget til 2. bevillingsrevision.

“Overskridelsen er helt i tråd med det budget, som er lagt”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

“Det er kommunerne under ét som skal holde servicevækstrammen. Samlet set ligger kommunerne 1 mia. kr.  under loftet. Så selv om vi ligger over den planlagte servicevækstramme her i Sønderborg, så får det forventeligt ikke betydning for kommunen”, siger kommunaldirektøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, at man dækker sig ind under den med det samlede tal for alle kommuner, men fakta er, at vi ikke holder vores aftale med KL”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

“Socialdemokraterne kan ikke forestille sig, der kommer sanktioner. Hverken dem, der er med i det nuværende byråd eller dem, der var med i Jan Prokopeks borgmestertid. Men det kan jo ske”, siger Peter Hansen.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har bemyndigelse til at sanktionere de kommuner, der ikke overholder servicevækstrammen, såfremt kommunerne under ét ikke overholder den aftalte servicevækstramme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...