Byrådet overskrider budgettet for servicevækst med 83 millioner kroner

21. oktober 2016 Erhverv

Borgmester Erik Lauritzen har ved flere gange sagt, at der er styr på pengene i Sønderborg og at der ikke bruges flere end aftalt. Og det kan betyde, at mangler der penge til et eller andet, så tages sagen op i byrådet og så aftaler politikerne at bruge flere penge.

Sønderborg Kommunes servicevækstramme er på 3,117 mia. kr. i 2016.

Jævnfør det korrigerede budget 2016 inklusiv byrådsbeslutninger fra den 5. oktober så udgør serviceudgifterne i alt 3,2 mia. kr.

Altså er rammen overskredet med ca. 83 mio. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anlægsvirksomheden

Herudover forventes forskydninger indenfor anlægsvirksomheden på ca. 27 mio.kr. til senere anvendelse udover anlægsrullet på 95,3 mio.kr. En række af forskydningerne er medtaget til 2. bevillingsrevision.

“Overskridelsen er helt i tråd med det budget, som er lagt”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

“Det er kommunerne under ét som skal holde servicevækstrammen. Samlet set ligger kommunerne 1 mia. kr.  under loftet. Så selv om vi ligger over den planlagte servicevækstramme her i Sønderborg, så får det forventeligt ikke betydning for kommunen”, siger kommunaldirektøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, at man dækker sig ind under den med det samlede tal for alle kommuner, men fakta er, at vi ikke holder vores aftale med KL”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

“Socialdemokraterne kan ikke forestille sig, der kommer sanktioner. Hverken dem, der er med i det nuværende byråd eller dem, der var med i Jan Prokopeks borgmestertid. Men det kan jo ske”, siger Peter Hansen.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har bemyndigelse til at sanktionere de kommuner, der ikke overholder servicevækstrammen, såfremt kommunerne under ét ikke overholder den aftalte servicevækstramme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...