Byrådet skal bestemme om Nordborgs genforeningssten skal blive i Søvænget

22. oktober 2020 Politik

Når Byrådet samles i Broager-Hallen på onsdag skal de folkevalgte tage stilling til, om Genforeningsstenen i Nordborg skal blive i Søvænget, hvor den blev placeret efter, kommunen for kort tid siden flyttede den fra Nørherredhus.

Adskillige personer fra Nordborg har skrevet til kommunen, at stenen skal stilles tilbage, hvor den stod.

Baggrund

Genforeningssten blev rejst i 1928, til minde om genforeningen med Sønderjylland.

Den blev fragtet fra Pøl til Løjertoft. I perioden 1928 og frem til 1964 er stenen blevet flyttet blandt andet på grund af en brand. I 1964 blev stenen flyttet til Nørherredhus og i 2018 blev stenen fredet og registreret som et fredet fortidsminde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 7. september flyttede forvaltningen stenen fra Nørherredhus til parkanlægget ved Søvænget.

Der har ikke været gennemført en høring med beboere og foreninger i lokalområdet forud for flytningen.

Venstre er imod flytningen

Forvaltningen vurderer, at den nye placering ved Søvænget vil bidrage til at øge formidlings- og oplevelsesværdi, da stenen har fået en central placering i parkanlægget, der ventes færdigt i løbet af efteråret.

Fra Teknik- og Miljøudvalget er Aase Nyegaard, Ganeswaran Shanmugaratnam, Rikke Lock Harvig, Kristian Beuschau, Dieter Jessen og Stefan Lydal enige med forvaltningen i, at genforeningssten skal blive stående i Søvænget. Men det er Tage Petersen fra Venstre ikke – og han har bedt om, at sagen bliver diskuteret og besluttet i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...