Byrådets partier ser frem til at forhandle om budgettet for 2020

7. oktober 2019 Politik

Byrådspolitikere og forvaltningen er i fuld gang med at skrue et budget sammen – og den 4. november bliver budgettet for 2020 vedtaget på et byrådsmøde.

Skulle nogle af partierne have lyst til at komme med ændringsforslag, så skal de være afleveret seneste den 28. oktober.

På det ekstra byrådsmøde mandag aften godkendte politikerne i Byrådet det administrative budgetudspil, som sikrer samme service som i 2019 – og det er behandlet af Økonomiudvalget.

“Vi skal så finde besparelser – som nogen vil kalde nedskæringer – for 50 millioner kroner”, sagde borgmester Erik Lauritzen. Blandt andet skal der drøftes en eventuel reduktion af den kollektive trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre er klar

“Nu skal vi til det igen og vi har givet hinanden en bunden opgave. Nemlig at vi skal finde besparelser for 50 millioner kroner. Den opgave går vi i Venstre til med åbent sind”, sagde Peter Hansen.

“I Venstre er vi optaget af at konkurrenceudsætte. Rengøring kan være oplagt og sikkert også andre ting”.

Peter Hansen har tidligere foreslået udlicitering af kommunale opgaver.

“Så kommer straks nogen og siger, at det er forringelser. Men faktisk handler det om, at vi kan få det samme for færre penge eller få mere for de samme penge”, sagde Venstremanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er lidt ‘røde’

Borgmester Erik Lauritzen fortæller, der er en aftale om at kigge på mulighederne for at udlicitere.

“Og vi vil se på, om der er områder, der egner sig”, sagde Erik Lauritzen og tilføjede:

“Men en lille smule røde er vi jo i Socialdemokratiet”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...