Byrådets partier vil forsøge at lave flertalgruppe med 31 medlemmer

17. november 2021 KV21

Efter det lå klart, hvordan mandaterne blev fordelt ved valget tirsdag, så begyndte partierne på deres konstitueringsforhandlinger og det tog virkeligt lang tid.

Først omkring klokken 05:30 onsdag morgen, trådte politikerne frem foran pressen og fortalte, at de har en aftale:

“Og den er, at der er indgået en aftale mellem Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten samt det borgerlige valgforbund om, at vi vil forsøge at blive enige om en konstituering, hvor alle er med. Og det bliver med mig som borgmester de kommende fire år”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortalte videre, at lykkes det ikke at nå til enighed, så udgør Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten flertalsgruppen.

“Jeg har hele tiden sagt, jeg vil forsøge at bygge bro mellem partierne i Byrådet og nu får det en chance”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti, som mistede to mandater på valgdagen.

Ellen Trane Nørby fra Venstre sagde, at hun inden valget havde fortalt, at hun søgte det bredest mulige samarbejde, så Venstre-stemmer også kom til at arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og selvfølgelig havde jeg da gerne set mig selv i borgmesterstolen, men sådan er det”, sagde hun.

Bendt Olesen fra Socialdemokratiet var en af forhandlerne og han sagde til SønderborgNYT, at den aftale, som blev lavet partierne imellem, det var den bedst mulige.

“De har lovet hinanden, at de vil prøve at blive enige om politiken, der skal føres og kan de ikke det, så falder det borgerlige valgforbund ud af flertalsgruppen”.

Og skulle forsøget med at samle en flertalsgruppe med alle 31 byrådsmedlemmer mislykkes, så kan alle partier sige, at de har forsøgt. Både Ellen Trane Nørby og Erik Lauritzen kan sige, at de har søgt det brede samarbejde og Stephan Kleinschmidt kan fortælle, at han arbejdede hele natten på at forsøge at bygge bro.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du se SønderborgNYT TVs optagelse fra pressemødet .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...